Dansk Berlinerfilharmoniker fik chancen som solist

I torsdags trådte basunist Jesper Busk Sørensen frem fra bagscenen og tog scenen som solist i uropførelsen af danske Henrik Buddes basunkoncert

Jesper Busk Sørensen

Berliner filharmonikerne er blandt verdens bedste orkestre. Derfor er der også mange musikere, der gerne vil spille med Berlinerne. I sidste uge rejste fem af orkestrets musikere til Aalborg for at være solister med Aalborg symfoniorkester. På den måde fik musikerne i Aalborg lov til at spille med Berliner Filharmoniens medlemmer og musikerne fra Berlin fik mulighed for at træde ud af deres vante pladser i orkestret og prøve kræfter med at være solister.

Hør Jesper Busk Sørensen fortælle her

En af de fem berlinere er den danske Jesper Busk Sørensen, der er den eneste danske musiker, som for tiden spiller fast i Berliner Filharmonikerne. Han var med i Aalborg og for ham var det en stor glæde at gå fra orkestermusiker til at være solist.

"Når man spiller mit instrument i et symfoniorkester, sidder man altid oppe bag ved," fortæller Jesper Busk Sørensen.

"Og heldigvis sidder folk hele vejen rundt om orkestret i vores sal i Berlin, men ofte føler man sig lidt langt væk fra sit publikum. Med mange af de værker, vi spiller, kan der også være den opdeling, at orkestret spiller og publikum sidder og lytter. Nogle gange kunne jeg godt tænke mig at komme tættere på et publikum, og det er så noget af det, jeg skal i den her koncert," siger Jesper Busk Sørensen

P2 Koncerten: Berlin møder Aalborg

Fem musikere fra Berliner Filharmonikerne er solister sammen med Aalborg Symfoniorekster.

Program:

Weber: Ouverture, Åndernes hersker. Saint-Saëns: Introduction and Allegro for violin og orkester. Domenico Cimarosa: Obokoncert. Haydn: Trompetkoncert.Henrik Budde: Trombonekoncert (Uropførelse). Korngold: Cellokoncert. Carl Nielsen: Hanedans. Ole Schmidt: Piece Concertante.

Noah Bendix-Balgley, violin. Bruno Delepelaire, cello. Jesper Busk Sørensen, trombone. Jonathan Kelly, obo. Gábor Tarkövi, trompet. Aalborg Symfoniorkester. Dirigent og introduktioner: Duncan Ward. (Musikkens Hus, Aalborg 13. oktober).

Vært: Klaus-Møller-Jørgensen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter