Dansk duo tabte til polske guitarvirtuoser: Vi fortsætter den samme vej alligevel

Lørdag falds afgørelsen, og en polsk guitarkvartet slog en dansk duo i P2 Kammermusikkonkurrence.

  • Michaela Hansen (tv) og Louise Anine Henriksen (th) fik en flot andenplads i P2 Kammermusikkonkurrence. (Foto: Agnete Schilchtkrull © dr)
  • Sådan så de glade vindere ud. Erlendis Quartet løb med førstepladsen i P2 Kammermusikkonkurrence. (Foto: Agnete Schilchtkrull © dr)
1 / 2

Lørdag eftermiddag kulminerede fire dages spænding med finalen i P2 Kammermusikkonkurrence.

Her stod den danske duo Ventus med Michaela Hansen og Louise Anine Henriksen overfor to andre ensembler: Den polske guitarkvartet Erlendis Quartet og de fire spanske saxofonister i Quartet Vela.

Det blev de polske guitarister, der løb med førstepræmien på 100.000 kroner, men de danske kvinder holdt humøret oppe:

- Vi har det godt, og vi er rigtig glade! siger Louise Anine Henriksen på bagscenen i DR Koncerthuset.

- Det er stort, og det er dejligt, at der er nogen, der anerkender det, vi laver.

Spiller hjerterne ud

Imens storsmilede og smådansede Erlendis Quartet, mens P2s reporter interviewede dem om sejren:

- Vi spiller vores hjerter ud, og måske er det bare noget, publikum lægger mærke til, siger en glad Anna Chorążyczewska, og Karol Mruk supplerer:

- Det betyder meget for os, især fordi vi altid gerne har ville tage del i konkurrencer, som er lavet for forskellige ensembler og ikke bare guitar-ensembler. Vi kan faktisk bruge tid med forskellige musikere og møde nye mennesker. Det er fantastisk.

Artiklen fortsætter under billedet:

Både fløjtenisten Michaela og klarinettisten Louise følte, at de havde gjort, hvad de kunne i finalen. De havde øvet, havde styr på repertoiret - og glædede sig til bare at levere.

- Når vi står og spiller er det lidt som om, vi glemmer, at der er andre. For det meste, i hvert fald, fortæller Louise Anine Henriksen.

- I et splitsekund kan man godt lige få øje på mikrofonen og tænke, 'Gud, jeg er i radioen!', men så forsvinder det igen. Fordi vi er så meget inde i den her musik og hinanden, og fordi vi koncentrerer os og holder fokus der, hvor det skal være.

Alligevel kunne de godt mærke, at de havde væretgennem både første og anden runde i konkurrencen inden finalen lørdag:

- Man kan blive lidt frustreret over, at man kan mærke, at man har spillet tre dage i træk. Det er de sidste kræfter, siger Michaela Hansen.

Et kreativt venskab og et tomands hestekostume

Louise Anine Henriksen og Michaela Hansen har været gode venner, siden de begyndte på musikkonservatoriet i 2012.

- Vi har altid lavet mange forskellige, kreative projekter, fortæller Michaela Hansen.

- Hvis vi laver en lagkage eller et tomands hestekostume, så har det altid været ekstremt ambitiøst.

...et tomands hestekostume?

- Jeg havde en drøm om at lave det tomands hestekostume. Det var til en fest efter vores rustur på konservatoriet, og jeg sagde til Louise, at lige meget hvad, så kommer vi som hest. Og hun skulle vøre røv. Så tog det overhånd, griner Michaela Hansen.

(© dr)

Heldigvis fik Louise Anine Henriksen og Michaela Hansen kanaliseret den kreative energi ind i et klassiske projekt.

- Vi har altid fundet hinanden i det kreative, om det så har været kostumer, kagebagning eller musik. Vi er altid gåetall in, og det er altid blevet et supergodt resultat, fortæller Louise Anine Henriksen.

Fortsætter ad samme vej

Og bare fordi man ikke vinder, er det bestemt ikke slut med den klassiske kammermusik. Den har de tænkt sig at fortsætte med at udforske sammen.

- Det bliver mere og mere intenst, og der kommer flere og flere koncerter. Det er så dejligt, fortæller Michaela Hansen.

- Det har været drømmen at have en kammermusikgruppe og rejse rundt med musikken. Jeg tror, det er meant to be. Vi vil arbejde videre og fortsætte, som vi gør, for det er åbenbart den rigtige vej.

Michaela Hansen og Louise Anine Henriksen med diplom og blomster efter prisoverrækkelsen. (Foto: Agnete Schilchtkrull © dr)
Facebook
Twitter