Dansk komponist i verdenstoppen: Per Nørgård får Siemens Musikpris

Per Nørgård får som den første i Norden Siemens Musikpris på knap 2 millioner kroner.

  • Per Nørgård er den første i Norden, der får Siemens Musikpris. (Foto: Manu Theobald © Ernst von Siemens Musikstiftung)
  • Priskoncerten billedstreames live her på dr.dk/klassisk mandag fra kl. 17.00 (Foto: Manu Theobald © Ernst von Siemens Musikstiftung)
  • Den første var komponisten Benjamin Britten i 1974 og siden da har blandt andre Herbert von Karajan, Karlheinz Stockhausen, György Ligeti, Daniel Barenboim og Anne-Sophie Mutter fået den prestigefyldte pris. (Foto: Manu Theobald © Ernst von Siemens Musikstiftung)
  • Priskoncerten finder sted i Prinzregententheater i München mandag d. 2. maj kl. 17. (Foto: Manu Theobald © Ernst von Siemens Musikstiftung)
1 / 4

Priskomiteen fra Bayerischen Akademie der schöne Künste (Bayerns akademi for de skønne kunster) ønsker at hylde den 83-årige Per Nørgård for et livsværk og en kreativitet som har været præget af en utrættelig nysgerrighed, og som med i alt 387 værker rækker helt tilbage til 1949. I motivationen lægges der også vægt på, at Per Nørgård ikke blot er en af Nordens mest originale komponister, men at hans musiks unikke betydning rækker langt ud over Skandinaviens grænser.

2 mio. kroner

Dermed bliver Per Nørgård den første i Norden, der får Siemens Musikpris. Og han får en plads i en lang kongerække af komponister, musikere og musikforskere, der har fået Siemens Musikpris. Den første var komponisten Benjamin Britten i 1974 og siden da har blandt andre Herbert von Karajan, Karlheinz Stockhausen, György Ligeti, Daniel Barenboim og Anne-Sophie Mutter fået den prestigefyldte pris, der er på 250.000 Euro, knap 2 millioner kroner. og dermed er en af de mest økonomisk indbringende musikpriser.

Priskoncert i München

Priskoncerten finder sted i Prinzregententheater i München mandag d. 2. maj kl. 19. Anders Beyer, som er dansk Per Nørgård kender og direktør for Bergen Festspillene holder pristalen og det tyske ensemble recherche opfører Per Nørgårds Scintillation (1993) og Seadrift (1978). Derudover spilles der værker af de tre unge komponister Milica Djordjevic, David Hudry og Gordon Kampe, der alle modtager komponistpriser.

Priskoncerten billedstreames live her på dr.dk/klassisk mandag fra kl. 19.00

Hør uddrag af priskoncerten i P2 Koncerten tirsdag d. 3. maj fra kl. 21.15

Facebook
Twitter