Dansk kor efter Eurovision: Det har været en kæmpestor oplevelse

Det blev ikke Danmark, men Slovenien, der sejrede ved historiens første Eurovision Choir of the Year.

- Vi er glade og stolte over at have været med.

Sådan lyder der dagen derpå fra formanden for Akademisk Kor Århus, Louise Brinch Seidelin, der sammen med sine omkring 30 andre korfæller i aftes deltog i det allerførste Eurovision Choir of the Year, der blev holdt i Letlands hovedstad, Riga.

Det blev dog ikke til en sejr til Danmark, men det slovenske pigekor Carmen Manet.

- Vi er ikke skuffede, for vi havde forberedt os på ikke at vinde, selvom vi da havde håbet på det. Men man ved jo aldrig, hvad der lægges vægt på hos dommerne, siger Louise Brinch Seidelin.

Se Eurovision Choir of the Year - eller på dansk Eurovision Kor Grand Prix her.

Korformand Louise Brinch Seidelin (tv.) og resten af Akademisk Kor Århus er stolte over, at de blev særligt udvalgt til at deltage i det allerførste Eurovision for kor. (© dr)

Akademisk Kor Århus bød på sangene ’I Seraillets Have’ med tekst af J. P. Jacobsen og musik af Wilhelm Stenhammar samt 'Lullaby'/'Wiigen-Lied' med musik af Per Nørgård og tekst af Adolph Wölfli.

Dommeren John Rutter, en engelsk komponist, dirigent og producer roste det danske kor for modet til at begynde forsigtigt.

Den anden mandlige dommer, den schweiziske dirigent Nicolas Fink sagde, at det var dejligt at høre et stykke fra et kor, der kom fra samme land som sangens komponist med henvisning til Per Nørgård, der står bag musikken til korets anden sang, Lullaby.

Den lettiske mezzosopran Elina Garanca, der er kendt fra mange, internationale operascener var aftenens kvindelige dommer, og hun var imponeret af Akademisk Kor Århus, som hun blandt andet kaldte for 'dejligt og levende'.

Se det danske bidrag til Eurovision Choir of the Year i videoen øverst i artiklen.

'Fantastisk at være en del af'

Eurovision Choir of the Year er en spritny konkurrence, der minder om den Store Eurovision Song Contest. Her er det bare amatørkor, der dyster om titlen som det bedste Eurovision-kor.

Hvorvidt konkurrencen skal afholdes igen, tages der stillingen til efter aftenens konkurrence.

Udover Danmark deltog Slovenien, der vandt årets konkurrence, Østrig, Belgien, Estland, Tyskland, Letland, Ungarn og Wales.

Det danske kor har været i Riga hele ugen for at øve sig intensivt op til konkurrencen, og det har været fantastisk at være en del af så stort et show, lyder det.

- Normalt til konkurrencer har vi måske haft 10 minutter i alt på scenen til at øve os, men her har der været mange generalprøver, så vi var trygge ved at komme på scenen. Det er et helt fantastisk og kæmpestort show. Det har også været meget velorganiseret og det har været en stor, stor oplevelse, siger korformanden.

Hun håber, at Eurovision Choir of the Year er en konkurrence, man vil fortsætte med mange år endnu.

- Jeg synes, det er en fantastisk idé. I går så vi en masse forskellige bud på, hvad kor egentlig er og kan være, og der var mange fine og smukke optrædener. Så jeg håber bestemt, det fortsætter, siger Louise Brinch Seidelin.

Se præsentationen af Akademisk Kor Århus til Eurovision Choir of the Year her:

Facebook
Twitter