Dansk rockstjerne græd da han skulle synge til mors begravelse: - Det er en helt vild sang!

Carpark North-sanger Lau Højen har et særligt forhold til 'Se, nu stiger solen'. Se ham fortælle om den og synge den her.

Få uger inden Lau Højens mor døde af kræft, stod han på scenen i DR Koncerthuset og sang 'Se, nu stiger solen' sammen med DR Pigekoret.

Trods den fremskredne sygdom var hans mor taget ind for at se koncerten. Og Lau husker tydeligt, hvor stærkt det var at stå og synge den til hende - midt i det liv, hun havde givet ham:

- Få uger senere sidder vi til min mors begravelse, hvor jeg prøver at komme igennem sangen. Jeg hulker mig igennem den, siger han.

Som du kan se i videoen herover, sidder følelserne løst i stemmen, mens Lau Højen fortæller, hvad sangen betyder for ham.

Men selvom den på en måde er forankret i en af de mørkeste dage i hans liv, kan den også få lyset frem i den 37-årige musiker.

- I dag kan jeg stå her og synge den med livslyst og kraft og håb. Det er ikke særlig mange sange, der kan det, og jeg forstår ikke helt, hvorfor den kan det. Men den eksisterer i alle de forskellige rum, man går igennem i livet, siger en tydeligt rørt Lau Højen.

Kan synges til både liv og død

Han har nu indsunget sangen sammen med DR PigeKoret, som en af de nye 'Dagens Sang', der kan ses på DR K.

Selvom Lau Højen er vant til at gå på scenen og synge foran tusindvis af fans, når han står i front for rockbandet Carpark North, kræver det noget helt andet af ham at slå og i Højskolesangbogen og bladre frem til 'Se, nu stiger solen'.

- Hver gang jeg synger den, skal jeg lige tage mig sammen for ikke at falde sammen. Det er en sang, der betyder utrolig meget for mig, fortæller han.

Og det er netop det, der gør sangen til noget helt særligt for ham - at den bringer ham helt derud, hvor der virkelig er noget på spil.

- Jeg har sunget den til min farmors begravelse, jeg har sunget den til min mors begravelse, jeg har sunget den til mit eget bryllup og til barnedåb. Det er en helt vild sang på den måde, at den både kan synges til død og til liv, fortæller han.

Se videoen med DR PigeKoret og Lau Højen:

FacebookTwitter