Danske sangere slået på stregen i finalen: - Vores performance var forrygende

Det Unge Vokalensemble blev søndag aften besejret i finalen af konkurrencen 'Let The Peoples Sing'. Dirigenten har svært ved at gennemskue juryens valg.

Det Unge Vokalensemble på scenen i Helsinki, hvor de søndag aften repræsenterede Danmark i amatørkor-konkurrencen 'Let the peoples sing'.

Det lykkedes ikke for Det Unge Vokalensemble at genvinde trofæet for Danmark i 'Let The Peoples Sing'.

For to år siden vandt Aarhus Pigekor amatør-konkurrencen, men søndag aften gik trofæet "The Silver Rose Bowl" i stedet til Estland og koret Collegium Musicale.

Poul Emborg, der er dirigent for Det Unge Vokalensemble, ønsker vinderne tillykke, da dr.dk/klassisk fanger ham på telefon fra Helsinki i Finland lige efter finalen.

Glad og lykkelig for dansk indsats

Men han understreger, at hans egne 24 sange præsterede på et niveau, man ellers kun kan forvente at professionelle sangere:

- Vores egen performance gik helt forrygende. Jeg er så glad og lykkelig for det, vi gjorde, siger Poul Emborg.

- Desværre var det ikke nok til at overbevise dommerne. Men juryen er netop også sammensat af personer med forskellige faglige traditioner for, hvordan et kor skal lyde, siger Poul Emborg, der glæder sig til at genhøre det danske kors optræden for måske bedre at kunne forstå dommernes valg.

Vindere med mange forskellige farver

Trofæet "The Silver Rose Bowl" har alle de 46 hidtidge vinderkor indgraveret i sølvtrofæet, og går til det bedste kor blandt finalens i alt tre kategorier.

Først blev børne og ungdomskategoriens vinder afsløret -til kæmpe jubel fra det finske gymnasiekor Vaskivuori Upper Secondary School Chamber Choir.

Herefter omtalte juryformanden, den danske P2-redaktør Bent Grønholt, det samlede vinderkor som et kor med "mange forskellige farver" og et "meget højt teknisk niveau" - og afslørede estoniske Collegium Musicale som aftenens vindere.

Det estiske kor jublede i den grad også og gav en ekstraoptræden. Mens det danske kor altså kan prøve lykken igen om to år, hvor et dansk kor forhåbentlig bliver udtaget til finalen.

Det sang Det Unge Vokalensemble

  • Claude Debussy (1862-1918): Trois Chansons: 1. Dieu! qu’il a fait bon regarder

  • Johannes Brahms (1833-1897): Letztes Glück

  • Benjamin Britten (1913-1976): fra ’Sacred and Profane’: Ye that pasen be the way og A death

Facebook
Twitter