Del din julefortælling låge nr. 03

Luk op for P2's julekalender 2016. Vi deler gode julefortællinger og din kan også være med.

Marie Finne er telegrafist

Telegrafist Marie Finne fortæller om kaptajnen, der aflyste julen, men alligevel kom i nærkontakt med juleanden

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:584282e4a11f9f15d48845ba

Jeg er tidligere telegrafist i handelsflåden og husker en juleaften, på søen med dårligt vejr. I første omgang var julen aflyst på grund af vejret, men da det blev bedre, drøftede kaptajnen situationen med hovmesteren og de blev enige om, at vi godt kunne holde juleaften alligevel.

Besætning og officerer var bænket i deres respektive messer. I officersmessen var forretten båret ud. Kaptajnen sad for bordenden og så på hovedretten, der lige var blevet serveret: andesteg, flæskesteg, brune kartofler, kartofler og brun sovs.

I de samme kom der en forkert sø med det resultat, at skibet blev kastet til den ene side. Alt hvad der stod af julemad på bordet endte i skødet på kaptajnen. Det var sjovt for os andre, men ikke for kaptajnen...

Der sker altid noget specielt til søs. Og julen er nok den største højtid for os, så der bliver festet igennem. Som regel, når maden var ryddet af, dansede vi om juletræet.

Når Marie Finne var af sted med handelsflåden til jul, sluttede aftenen altid med at danse gennem hele det store tankskib med hinanden i hænderne og synge 'Nu er det jul igen.'

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5841a41e6187a414b0b3b9e5