Det Kongelige Kapel ansætter stærk russisk dirigent

Allerede i aften, den 25. november, kl.19.30, kan man opleve Alexander Vedernikov ved Det Kongelige Kapels symfonikoncert, hvor programmet er gennemført russisk med musik af Prokofjev og Rachmaninov.

Vedernikov er ny chefdirigent for Det Kongelige Kapel

Alexander Vedernikov skal være ny chefdirigent for Det kongelige Kapel. Dermed får nationalscenen en erfaren operadirigent, der også mestrer det symfoniske repertoire. Alexander Vedernikov var musikchef på Bolsjojteatret fra 2001-2009, og i 1995 var han med til at stifte Det Russiske Symfoniorkester, der blandt andet har indspillet musik af Tjajkovskij og Rimskij-Korsakov.

Mange danskere har allerede haft glæde af Alexander Vedernikovs høje standard og hans lyst til at promovere russiske komponister. Siden 2009 har han været chefdirigent ved Odense Symfoniorkester, og her har Vedernikov ved flere koncerter givet publikum russisk musik som f.eks. Rachmaninovs Klokkerne og Prokofievs 3. symfoni, som de ellers ikke ville have fået. Men det er ikke kun russisk musik, han interesserer sig for. I de seneste år har han markeret sig som en suveræn fortolker af Wagners operaer.

To roste operaproduktioner

Operaens publikum har kunne opleve ham i to roste produktioner Lady Macbeth of Mtsensk og Lohengrin.

Operachef Sven Müller glæder sig til at styrke samarbejdet med Alexander Vedernikov:

”Jeg var forbløffet over Alexanders store musikalitet og sikre håndværkskunnen som dirigent. Han er en utrættelig inspirationskilde, og har en evne til altid at finde løsninger. Det er vigtige forudsætninger, når man skal få store operaproduktioner til at lande på begge ben.”

Allerede fra næste sæson

Alexander Vedernikov dirigerer allerede i næste sæson én opera og én koncert. I sæson 18/19 og 19/20 vil han være dirigent på to operaer og to koncerter per sæson, men der bliver ikke tale om et særligt russisk aftryk. De operaproduktioner, der allerede er aftalt, er Puccinis Pigen fra Vesten og Turandot, og for at følge op på succesen med Lohengrin, skal han dirigere Wagners Tristan og Isolde om et par år.

Allerede i aften, den 25. november, kl.19.30, kan man opleve Alexander Vedernikov ved Det Kongelige Kapels symfonikoncert, hvor programmet er gennemført russisk med musik af Prokofjev og Rachmaninov.

Facebook
Twitter