Dødsmesse og Gadefest: 6 koncerter du skal opleve i februar

Februar er fyldt med fejringen af klassisk musik og ikke mindst af den runde fødselsdag for en stor, dansk komponist.

Verdi, Andreas Brantelid og - ikke mindst - Niels W. Gade (th) - er tre af hovedpersonerne i P2 Koncertens februar-program.

Der er en koncert for hver dag i måneden på P2. I februar giver det 28 styk, og flere af dem kan du selv nå ud og opleve i virkeligheden.

En del af koncerterne de kommende fire uger har to danskere som omdrejningspunkt: henholdsvis cellisten Andreas Brantelid og komponisten Niels W. Gade, den ene spillevende, den anden lige straks 200 år gammel.

Hent P2 Koncertens program

22 februar fylder Gade 200 år, og det fejres med en lang række koncerter i Danmark. Samtidig sætter P2 Koncerten i begyndelsen af februar også fokus på den 29-årige Andreas Brantelind, der er årets P2 Kunstner.

Og så er der også en storslået dødsmesse på programmet!

Cello og hjerte på rette sted

Musikhuset i Aarhus sætter scenen for P2 Prisen 2017 den 3 februar, hvor cellisten Andreas Brantelid hyldes som P2 Kunstner 2017.

Brantelid er et ungt talent, der har allerede har været i gang i mange år - og er meget efterspurgt rundt om i Europa.

- Brantelid er en musiker med hjertet på det rette sted. Han spiller Dvoraks cellokoncert ved priskoncerten; musik hvor følelserne får frit løb, siger redaktør for P2 Koncerten, Esben Tange.

Til P2s prickoncert kan du også glæde dig til blandt andet afsløringen af fremtidens stjerne, når P2 Talentprisen 2017 afsløres.

Hør koncerten direkte den 3. februar klokken 19.30. Hør også: P2 Koncerten 31/1 samt 1/2 og 1/3, hvor Andreas Brantelid spiller henholdsvis Elgars Cellokoncert, kammermusik og Sjostakovitjs Cellokoncert nr. 1.

Dødsmesse for de levende

Verdis 'Requiem' er et udødeligt mesterværk, der ikke bare er kendt i alverdens koncertsale. Musikken fra den italienske komponist har også fået en rolle i Quentin Tarantinos 'Django Unchained' og George Millers 'Mad Max: Fury Road'.

Den 9 februar kan du nyde værket i Danmark, når italienske Fabio Luisi står i spidsen for DR SymfoniOrkestret. Det lysende norske sopran-talent Lise Davidsen bryder mørket med sin stemme.

- Et musikalsk topmøde med klassisk musik, når den er mest effektfuld, siger Esben Tange.

Hør koncerten torsdag den 9. februar på P2 klokken 19.20

Gade hyldes med guldkoncert

Niels W. Gade fylder som sagt 200 år i februar. I 1800-tallet var han den første musikalske verdensstjerne fra Danmark, og det runde år markeres med en lang række koncerter rundt i landet.

P2 Guldkoncerten, som graver en glimrende, gammel koncert op fra arkivet, er også dedikeret til den legendariske komponist. Her får du koncert-indspilninger af Gades Symfoni nr.1, Efterklange af Ossian, Korsfarerne samt Novelletter for Strygere fra årene 1957, 1958 og 1970.

- Selv om Niels W. Gade blev glemt af mange efter sin død i 1890, havde dirigenterne Thomas Jensen, Erik Tuxen og John Frandsen en dyb forståelse for Gades musik, som de formidlede med kærlighed og romantisk varme, siger Esben Tange

Hør koncerten den 12. februar klokken 19.20.

Gade med Mendelssohn og Schumann

Niels W. Gade har haft stor indflydelse i Danmark og gjorde sig også bemærket i udlandet. Han var blandt andet under Mendelssohns musikalske vinger, og i sin tid i Leipzig blev han også venner med Schumann.

- Niels W. Gade blev i 1840’ erne i den musikalske metropol Leipzig tiljublet, som en stor fornyer af sin tids musik. Han var sammen med Mendelssohn og Schumann byens musikalske spidser, siger Esben Tange.

Gewandthausorkestret i Leipzig har Niels W. Gade på repertoiret sammen med Schumann og Mendelssohn den 10. februar, og koncerten sendes på P2 11 dage senere.

Hør koncerten den 21. februar på P2 klokken 19.20.

Gadefest direkte fra Diamanten

På Niels W. Gades 200 års fødselsdag hyldes han og musikken ved en koncert i Diamanten i København, som sendes direkte på P2.

Koncerten byder på pianisten Marianne Shirinyan, der har fortolket Gades værker på et nyt album, som hun fremfører sammen med klavermusik af Schumann og Medelssohn.

- Pianisten Marianne Shirinyan er en lyriker af Guds nåde, og med musik af Gade og hans samtidige Schumann og Mendelssohn i fingrene, tyder alt på musikalsk poesi af højeste karat, siger Esben Tange.

Hør koncerten direkte den 22. februar på P2 klokken 20.00.

Elverskud opføres som den var tænkt

Gades 'Elverskud' er en af de mest berømte værker, komponisten Niels W. Gade skabte.

Balladen om Ridder Olof, der natten inden sit bryllup rider ud i skoven og møder Elverpigen, er et af de stærkeste værker i den danske romantik, siger Esben Tange:

- Og Lars Ulrik Mortensen, der med Concerto Copenhagen har revitaliseret synet på barokmusik, stikker nu hovedet ind romantikkens gab.

Balladen opføres på tysk, da det var det sprog, Gade oprindelig havde tiltænkt.

Hør koncerten direkte på P2 den 25. februar. Hør også P2 Koncerten 20, 21, 23, 24 og 26. februar hvor Gade 200 år også fejres.

Facebook
Twitter