DR Risengrød er født: 22 unge mænd fik hujende bifald for julesang på tv

En gruppe unge amatørsangere fik stort bifald for 'Jeg så julemanden kysse mor' da Danmark sang julen ind på DR K søndag aften.

Der mangler masser af mænd i de danske kor - men søndag aften blev der ændret lidt på det i 'Danmark synger julen ind' på DR K.

Som du kan se i videoen ovenfor, vovede 22 unge mænd sig nemlig på scenen til deres første fælles optræden nogensinde. De havde valgt det passende navn DR Risengrød, og bakket op af DR Koncertkorets professionelle mandestemmer leverede de en smuk a capella-version af juleklassikeren 'Jeg så julemanden kysse mor'.

Indslaget gav aftenens største -og hujende - bifald i den fyldte sal i DR Koncerthuset.

Baggrunden for de smukke unge mandestemmers indtog på scenen er, at der generelt er for få mænd, der synger i kor i Danmark. Manglen på mandestemmer får simpelthen flere kor til at afvise kvinder, der ellers gerne vil synge med, fordi kvindernes alt'er og sopraner ville blive for dominerende.

Det kan du læse mere om i artiklen her, hvor du også kan se de 22 mænds ret korte vej fra gaden til scenen og tv-skærme i det ganske danske land:

Du kan også se hele 'Danmark synger julen ind' på DR TV (klik her).

Det vides ikke, om DR Risengrød har flere koncerter på programmet ...

P2 LIVElige nu
Musik i laboratoriet 6:8 - Klassisk musik og planter

Kunne du tænke dig at vide hvordan planter kommunikere? Og om den type musik man spiller for dem, gør en forskel? Få svar, når Katrine Gislinge taler med syntesebiolog Birger Lindberg Møller, professor ved institut for plante og miljøvidenskab på KU. Gæst: Birger Lindberg Møller, professor i syntesebiologi ved institut for plante og miljøvidenskab på KU. Vært: Katrine Gislinge (klassisk koncert pianist). Redaktør: Karen Albertsen. Tilrettelægger: Minna Grooss. Produceret for DR af Munck.