Drømmen om succes: 5 musical-favoritter Ole Henriksen kan se sig selv i

I kosmetologen Ole Henriksens favoritmusicals stræber karakterne efter succes. Nu kan hans egen rejse mod succes ses som teaterkoncert.

Ole Henriksen elsker musicals - ikke mindst de her fem, som han også kan spejle sig selv og sit liv i. Senere i september er der endda premiere på en musical om hans liv i Aalborg.

Vi kender ham for hans cremer, hans enormt positive livssyn og "I love it"-udsagnet. Men kosmetologen Ole Henriksen er også vild med musicals.

- Musicals har altid tiltalt mig enormt meget, fordi det kombinerer fantastisk storytelling med koreografi og selvfølgelig den smukke musik.
Der er sjæl, der er hjerte, der er passion bag sangene. Så det bliver en helhedsoplevelse, som er så skøn, fortæller han til dr.dk/klassisk.

Nedenfor kan du læse Ole Henriksens favoritter - du kan nominere din egen her:

Bindeleddet er stræben efter succes

Vi har bedt Ole Henriksen udpege sine fem musicalfavoritter, og gennemgående for de fleste er, at de handler om mennesker, der stræber efter at opnå succes.

- Det er bindeleddet mellem mange af de her dejlige musicals, som jeg har været begejstret for gennem årene, siger han.

Og det er ikke tilfældigt, for det minder ham om hans eget liv:

- Ole fra lille Nibe, som tog rejsen ud på verdensscenen, har gennemlevet lidt af den grimme ællings eventyrlige forvandling, fortæller Ole Henriksen.

Som fan af musical kalder kosmetologen det derfor en store ære, at Claus Reenberg, Mathias Madsen Munch og Rasmus Lundgreen har skrevet 'I love it - in concert', som er en teaterkoncert om Ole Henriksens liv.

De fleste af Ole Henriksens yndlingsmusicals har nået den alder, hvor man måske ville anbefale en rynkecreme. Men Ole Henriksen mener, at de lange spilleperioder blot beviser, at musicals stadig tiltaler folk i dag.

- Jeg tror altid, at der er plads til musicals, som vi har set med 'Hamilton'. Den er en fornyelse af musicals, og det er skønt at vide, at de bliver ved med at leve, fortæller han.

Cabaret

- 'Cabaret' er min yndlingsmusical. Jeg har både set den på scenen på Broadway (den amerikanske musicalscene, red.) og selvfølgelig filmen med Liza Minelli og Michael York. Jeg tror, det er stemningen. Den foregår i Berlin i 1930'erne, og i den her cabaret er alt banebrydende - man har drag queens, og den er meget sexet.

- Sangen 'Cabaret', som Liza Minelli synger i filmen, den er bare så fantastisk, for livet er jo en cabaret på mange måder. You make of life what you want. Musicalen er jo baseret på den rutsjebanetur, som hovedkarakteren Sally Bowles som amerikansk cabaretsanger gennemgår.

- Liza Minelli blev også en af mine gode klienter på spaen (Ole Henriksens spa, red.) i mange år og min nabo her i LA er Michael York. Det griner jeg tit af, for når jeg ude for at motionere, kigger jeg op på hans hus.

Hamilton

- Jeg er tit i New York for at arbejde, og jeg løber altid ind og køber billetter til the show of the moment, som man siger på engelsk. For nylig så jeg 'Hamilton', som er det her årtis største musical.

Hip-hop musicalen 'Hamilton' handler om et USA, som er skabt af immigranter, med sorte og latino-skuespillere som tidligere præsidenter – i øvrigt med en homoseksuel skuespiller i hovedrollen.

- 'Hamilton' er jo meget politisk orienteret. Og vicepræsident Pence var til stede den aften, jeg var i teatret, han sad lige på den anden side af gangen.

...det beviser, at når man har en passion, som de her sangerinder havde, så kan man gøre sine drømme til virkelighed.

Ole Henriksen om Dreamgirls

Den amerikanske vicepræsident Mike Pence er stor modstander af abort, homoseksuelle ægteskaber og af statsligt finansieret behandling af aids- og hiv-patienter, da han er af den overbevisning, at homoseksualitet er et valg.

Efter tæppefald udtrykte en af skuespillerne, Brandon Victor Dixon, derfor sin bekymring direkte henvendt til Mike Pence fra scenen: "Vi, sir, vi er det mangfoldige Amerika, der er alarmerede og nervøse over, at vores nye administration ikke vil beskytte os, vores planet, vores børn, vores forældre eller forsvare os og vores umistelige rettigheder. Vi takker dig for at tage del i denne vidunderlige amerikanske historie fortalt af en gruppe mangfoldige mænd og kvinder af forskellig farve, race og overbevisninger."

- Men det tog ikke noget fra helhedsoplevelsen. Hvad der er så imponerende i 'Hamilton' udover the story og koreografien er, at sangene er rap-style, og det gør det meget modern, siger Ole Henriksen.

Dreamgirls

- 'Dreamgirls' er en imponerende musical, fordi den fortæller the Motown-historie. På det tidspunkt fik Motown sit store gennembrud med The Supremes, og jeg synes den historie er vildt imponerende. Ikke alene fordi det beviser, at når man har en passion, som de her sangerinder havde, så kan man gøre sine drømme til virkelighed. Og det gjorde Jennifer Holiday jo i hovedrollen på Broadway. Hendes stemmebånd er så vildt imponerende, at man får gåsehud.

A Chorus Line

- 'A Chorus Line' er endnu et eksempel på de her unge, talentfulde showdansere på Broadway, som drømmer om at få det store gennembrud, og der er en af hovedsangene 'I hope I get it', og man kan godt sammenligne noget af min egen rejse gennem livet med det. Jeg elsker at se, når folk opnår succes i deres liv. Succes er selvfølgelig forbundet med mange ting. Det er personligt, som at finde kærlighed og have et godt liv. Men det er også karrieremæssigt, at vi alle sammen drømmer om at få succes.

Chicago

- 'Chicago' er jo et imponerende show, som har det hele, ikke alene fordi det foregår i the gangsterworld i Chicago i 1920'erne, hvor Roxy Hart, som spiller hovedkarakteren, myrder både sin mand og søster, fordi hun fanger dem i sengen sammen.

- Jeg har set showet på Broadway, men blev også meget begejstret for filmen med Renée Zellweger i hovedrollen. Det er så imponerende at opleve Renée Zellweger i den karakter, når hun synger 'The name on everyone's lips' på scenen med spejlene.

- Jeg havde den ære at arbejde med Renée Zellweger i mange år, inklusiv da hun indspillede filmen, og hun sagde, at det var den største udfordring hendes karriere, fordi hun ikke er kendt som musicalstar eller danser.

Teaterkoncerten 'I love it - in concert' bliver sat op den 27. og 28. september i Musikhuset i Aalborg med Aalborg Symfoniorkester.

P2 LIVE



lige nu
P2 Koncerten: Franske fristelser fra Sønderjylland

Debussy: Forspil til en Fauns eftermiddag. Canteloube: Sange fra Auvergne. César Franck: Symfoni, d-mol. Susanne Elmark, sopran. Sønderjyllands Symfoniorkester. Dirigent: Ewa Strusinska. (Musik- og Teaterhuset i Aabenraa 25. januar). Vært: Jakob Wivel. www.dr.dk/p2koncerten (Genudsendelse fra onsdag).