Efter tv-programmet: Nu smugler Carsten trompeter ind på dansk våbenfabrik

Efter DR Ks 'Orkestret flytter ind' har familiefaren Carsten indført klassisk onsdag på sin arbejdsplads.

På det sidste er der kommet helt nye lyde til på den danske rumteknologi- og våbenvirksomhed Terma.

Her arbejder Carsten Ahm Karbalaei fra Aarhus nemlig. Og siden hans kone, Mariam, lod et symfoniorkester flytte ind i familiens dagligstue i programmet 'Orkestret flytter ind', har de klassiske toner overtaget lydbilledet på hans arbejdsplads.

Carsten og hans ti kolleger er simpelthen begyndt at høre klassisk hver onsdag.

- Det var en lærling, der fik ideen, da jeg fortalte, jeg skulle være med i programmet. Vi hører jazz om mandagen, og vi blev straks enige om, at 'Klassisk Onsdag' klingede godt, fortæller Carsten.

"Det kan godt blive lidt højt"

Klassisk musik var nyt for ham og kollegerne i Termas testafdeling, og det går ikke altid stille for sig, når der står onsdag i kalenderen og holdet møder ind.

- Det kan godt blive lidt højt. Sidste uge havde vi trompettema, hvor al musikken skulle være med trompet. Og de der trompeter trængte åbenbart godt igennem. Der fik vi besøg fra nogle af de andre afdelinger, som bad os om at skrue ned, fortæller Carsten.

Trods den blandede modtagelse fra de omkringliggende afdelinger, er han dog ikke i tvivl om, at 'Klassisk Onsdag' er kommet for at blive.

Det var egentlig Carsten Ahm Karbalaeis bedre halvdel, Mariam Ahm Karbalaei, der meldte familien til 'Orkestret flytter ind'.

Hun ville gerne finde vejen ind i den klassiske musiks verden, så hun kunne begynde at dyrke musikken derhjemme.

Den del er dog ikke gået helt efter planen.

Børnene trumfer Schumann og Schubert i hjemmet

I løbet af programmet præsenterer pianist og ekspert i klassisk musik Mathias Hammer familien for stykker af Schumann, Schubert og Stravinsky, som alle tre får en blandet modtagelse.

Især Carsten bliver udfordret på sit gode humør, da Schumann truer med at ødelægge hans appetit, da han pligtopfyldende giver ham en chance under aftensmaden.

Men efterhånden som de hører værkerne igen og igen, vokser de to andre komponister på familien. De klassiske værker har dog ikke klinet sig fast i villaen ved Aarhus, hvor det fortsat er familiens børn, der styrer musikken.

- Det er ikke lige Stravinsky og Mozart, der bliver sat på, fortæller Carsten, der altså noget overraskende er blevet den i familien, der har taget den klassiske musik mest med sig videre efter programmet.

Se tredje afsnit af 'Orkestret flytter ind' på DR TV

Facebook
Twitter