Emma fra DR3's balletserie: Jeg stortudede foran chefen, da jeg fik min kontrakt

19-årige Emma Riis Kofoed fik endelig sin kontrakt i sidste del af 'I Forreste Række'. Her uddyber hun, hvad der skete bag de lukkede døre.

Ordene var få, da Emma Riis Kofoed i sidste afsnit af 'I Forreste Række' på DR3 fik sin drøm opfyldt: en kontrakt som korpsdanser på Det Kongelige Teater.

Det eneste, hun rigtigt får sagt til kameraet i programmet, er, at hun stortudede. Og den er god nok, fortæller Emma til dr.dk og uddyber:

- Jeg kom ind og var ekstremt nervøs. Jeg rystede og var sikkert rimelig akavet. Jeg startede ud med ikke at kunne finde ud af, hvor jeg skulle sætte mig, siger Emma, der til sidst endelig fandt sig til rette i rummet.

Samtalen gik med at tørre øjne

- Nikolaj (Hübbe, red.) kiggede på mig og sagde, at han ville tilbyde mig en kontrakt. Jeg begyndte at stortude foran Nikolaj, min ballettræner og balletskoleforstanderen. Da jeg havde taget mig sammen og tørret øjnene, sad de to andre bare og snakkede om, at jeg havde været god og flittig i skolen, og Nikolaj sagde, at han var enig og glædede til at få mig op i kompagniet.

Hele samtalen varede ikke mere end godt fem minutter - og det meste af den tid gik faktisk med, at Emma tørrede sine øjne, fortæller hun.

Det er 12 år siden, hun begyndte på Det Kongelige Teaters Balletskole, da hun var en bare syvårig pige.

Fra det øjeblik blev balletskolen en stor del af hendes liv - og hun har arbejdet målrettet på at opfylde drømmen om et liv ved balletten.

- Det har fyldt rigtig meget og har været med til at give mig den disciplin og personlighed, jeg har, siger Emma, der altså nu er fast korpsdanser med store forestillinger som 'Svanesøen' og 'Nøddeknækkeren' på repertoiret.

Drømmer stadig større

- Det er helt fantastisk! For det første er det rart ikke at gå i skole længere. Nu træner jeg hele dagen og leve af det, jeg allerbedst kan lide at lave. Vi har premiere på lørdag på sæsonens allerførste forestilling, siger hun.

I foråret blev Emma tilbudt en kontrakt i Berlin, inden hun var færdig med uddannelsen i København. Et dilemma, som også var med i 'I forreste række'.

I dag lægger den 19-årige balletdanser dog heller ikke skjul på, at hun fortsat drømmer om mere end en plads i korpset på Det Kongelige:

- Lige nu handler det om at skabe en masse erfaring på scenen. Om min fremtid er her eller i udlandet, det er jeg ikke sikker på, men min drøm er at blive solodanser, fortæller hun.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter