Emmas fremtid er på spil: Skal hun sige ja til Berlin - eller tro på sin balletlærer?

Ballet-talentet Emma står i et kæmpe dilemma: Hun kan få job på Staatsballett i Berlin, men København er også interesserede - måske. Hvad ville du gøre?

18-årige Emma Riis-Kofoeds drøm er tæt på at gå i opfyldelse: Efter at have stået ved barren siden 2. klasse skal hun endelig til eksamen og kan blive rigtig balletdanser!

Men det er ikke så nemt alligevel: I hånden har hun nemlig en kontrakt fra Staatsballett i Berlin, der gerne vil ansætte hende med det samme.

Men Emma har også mulighed for at blive ansat på Den Kongelige Ballet i København. Hun kan bare ikke være sikker på en kontrakt, før efter afgangsprøven for hende og fem andre dansere er overstået - og sandsynligheden for, at de allesammen bliver ansat, er meget lille.

Ord vejer mindre end en kontrakt

I 2. afsnit af DR3-serien 'I Forreste Række' vejer Emma fordele og ulemper ved de to fremtidsscenarier op mod hinanden, som du også kan se i klippet herover.

Balletmester Nicolai Hübbe har dog rost Emma Riis-Kofoed - men han kan ikke give et endeligt svar til hende før efter aspirant-eksamen:

- Hvis man vægter ord op mod et konkret tilbud, så vejer de bare ikke det samme. Desværre, siger Emma.

Bliver svane nummer 47 i Berlin

Samtidig drømmer hun også om at komme udenlands og opleve et eventyr:

- Jeg ville starte min internationale karriere rigtig tidligt. Og den vil jeg jo gerne have på et eller andet tidspunkt, siger Emma til sin mor, der også advarer hende mod at tage det første det bedste tilbud fra Berlin.

- Du kommer til at danse svane nummer 47 i en eller anden reservefunktion, siger hendes mor, Birgitte.

Se hvad Emma bestemmer sig for

  • Hvad Emma ender med at beslutte for sin fremtid, kan du se i 2. afsnit af 'I Forreste Række' onsdag klokken 21 på DR3 - eller på DR TV lige her.
  • Du kan også få hendes beslutning at se med det samme - klik på videoen herunder!

Klip fra 'I Forreste Række' fra DR3

P2 LIVElige nu
De tabte traditioner 2:8

Henrik Engelbrecht fortæller om hvordan man lærte at spille før i tiden. Somme tider på trods af omstændighederne. Medvirkende: Toke Lund Christiansen, Bent Berthelsen, Sten Byriel og Poul Birkelund.