En lidt for stor mundfuld? Rapper tager fejl af instrumenter i fræk tekst

Rapperen Lil Yachty anede ikke, hvad en cello var: På et nummer forveksler han strengeinstrumentet med en fløjte - eller var det en klarinet?

Er celloen i virkeligheden en fløjte? I hvert fald hvis du spørger den 19-årige amerikanske rapper Lil Yachty. (Foto: Brian Stukes)

Alle musikkyndige ved nok, at det er svært at blæse på en cello.

Men det vidste den amerikanske rapper Lil Yachty tilsyneladende ikke, da han skrev det sleske hiphop-nummer ’Peek A Boo’ med følgende vers:

- My new bitch yellow, she blow that dick like a cello (oversættelse er vist underordnet).

At verset ligger godt i munden, er ikke ens betydende med, at det nærværende strenge- og strygeinstrument gør det...

Endnu mere forvirrende blev det, da Lil Yachty forsøgte at udrede miseren i en video lavet af Genius. Her påstod han, at han var inspireret af karakteren Blækvard fra tegnefilm-føljetonen ’Svampebob Firkant’ – der ifølge rapperen skulle spille fløjte.

Det er dog heller ikke korrekt. For Blækvard spiller nemlig klarinet - et instrument, man godt nok kan blæse i, men som altså ikke er en fløjte.

Ingen af de to rimer just heller på 'yellow' og som det ses hos kollegaen Kanye West og mange andre rappere er det efterhånden blev okay at tage sig kunstneriske friheder for at få de mange svære rim til at gå op.

Ikke ligesom salig Bach, der strengt holdt sig til sine systemer, når han komponerede...

Har du bedre styr på instrumenterne end Lil Yachty?

Facebook
Twitter