En lysende drøm: 900 sangere åbner Aarhus’ kulturhovedstad med 700 år gammel sang

Se og hør de smukke opførelser af ’Drømte mig en drøm i nat’ og andre nordiske sange fra Aarhus’ åbning som europæisk kulturhovedstad 2017.

Alle sejl var bogstavelig talt sat til, da Aarhus lørdag aften officielt åbnede som europæisk kulturhovedstad 2017.

Seks lysende skibe udsmykket med Jellingesten-symboler sejlede gennem Aarhus’ gader, lastet med symboler og visuelle fortællinger. Imens skabte blandt andre Aarhus Symfoniorkester, Aarhus Jazz Orchestra, opera- og korsangere og den færøske sangerinde Eivör lydsiden til den halvanden time lange åbningsceremoni.

I videoen ovenfor kan du se hele 900 korsangere opføre ’Drømte mig en drøm i nat i et arrangement af Jakob Buchanan. Den ældste, danske sang, der er fundet, og som menes at stamme fra 1300-tallet.

Dronning Margrethe var med til at åbne den lysende parade, der gik gennem Aarhus fra Musikhuset til havnen. Ud over *Drømte mig en drøm i nat’, bød den også på masser af anden musik.

Der var jazz, der var DJs – og der var Borch og Gruntvigs ’Skyerne Gråner’ såvel som ’Frydeligt med Jubelkor’ med melodi af Carl Nielsen og tekst fra 1500-tallet af Morten Børup.

Aarhus er europæisk kulturhovedstad i hele 2017, og har i sagens natur masser af kultur på programmet. Der er også klassisk musik i mellem. I linket her får du seks forslag til klassisk musik i første halvår af 2017:

Det har tidligere fremgået at denne artikel, at der var 600 korsangere. Men kulturhovedstadens seneste pressemateriale skriver 900 sangere - derfor er det nu rettet.

FacebookTwitter