Er du i julestemning? DR's kor giver dig 5 smukke klassikere så du bliver klar

Bliv klar til glædessang og gaver med fem smukke numre fra DR Pigekorets Jul.

Hvis du lige mangler det sidste puf til at komme i julestemning - eller bare ikke kan få nok af jul - så se med her.

Forleden gav DR PigeKoret deres overstrømmende populære julekoncerter. Her kan du se og høre de smukke toner, så du også kan blive helt klar til selv at synge dem, når turen går rundt om juletræet på mandag.

Fra alle os til alle jer kommer her fem af sangene med DR's kor.

1

Dejlig er Jorden

200 ekstra sangere kom med på scenen for at synge 'Dejlig er Jorden'. DR Pigekoret fejrede nemlig sin 80 års fødselsdag ved at invitere sangere fra hele korets historie med - blandt andet 92-årige Birthe Kesselhahn, der var med i den allerførste årgang af pigekoret i 1938.

Da Ingemanns tekst blev udgivet i 1850, hed den i øvrigt ‘Pilgrimssang’. Melodien fandtes i forvejen, og er en schlesisk folkemelodi til ‘Schönster Herr Jesu’ - altså ‘Smukkeste hr. Jesus’…

Se DR's pigekor, børnekor, juniorkor og spirekor synge den i videoen herover.

2

Dejlig er den himmel blå

En af Grundtvigs mest kendte salmer, der fungerer både i kirken og rundt om træet. Den er skrevet i 1810 og fik melodi af komponisten J.G.Meidell et par år senere. Salmen havde oprindelig hele 19 strofer. Grundtvig redigerede den selv ned til syv i 1853.

Se DR Pigekoret synge den i videoen herover.

3

Julen har bragt velsignet bud

Bernhard Severin Ingemann (kaldet B.S.), skrev salmen til en præstefamilie i Sorø, som han boede hos i 1839. Den handler om, hvordan børnene i præstegården oplever julen og juleevangeliet.

Se DR Pigekoret synge den i videoen herover.

4

Højt fra træets grønne top

Det er ikke en helt moderne jul, der bliver beskrevet i Peter Fabers julesang. Men sangen er også fra 1848, hvor kønsrollerne i den borgerlige familie var noget mere konventionelle – og hvor den nye grundlov fik nationalfølelsen til at blusse i træets små flag...

Se DR Juniorkoret synge den i videoen herover.

5

Bjældeklang

‘Jinge Bells’, som sangen oprindelig hedder på engelsk, er skrevet af James Lord Pierpont og fra 1857. Oprindelig havde sangen angiveligt ikke noget med jul at gøre, men var skrevet til den amerikanske thanksgiving, men den blev hurtigt knyttet til jul, når kor i staterne skulle tage den på repertoiret.

Se DR Spirekoret synge den i videoen herover.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter