Fik en sang af DR PigeKoret: Det var nærmest som om de sang til mig

Karina måtte op på scenen, da DR Pigekoret gav hende en særlig kærlighedssang ved søndagens koncert ’Din Dansk Sang’.

Til hver ’Din Danske Sang’ koncert synger DR Pigekoret en sang til en udvalgt blandt publikum, der fortjener en sang. Ved søndagens koncert sang koret en ny kærlighedssang ’Du er som sådan en rose’ med tekst af Henrik Nordbrandt fra digtet ’Sådan en’ og musik af DR PigeKorets chefdirigent Phillip Faber.

Fortjener en sang efter hårdt år

Under koncerten spurgte Phillip Faber om der var nogen i salen, der ønskede at tildele en særlig person en sang. Da rakte Lotte hånden i vejret:

”Min datter Karina har brug for en sang, fordi hun har haft et hårdt år og fortjener det”.

Derefter blev mor og datter inviteret op på scenen, hvor DR PigeKoret sang ’Du er som sådan en rose’ for de to.

Efter koncerten sagde Karina: ”Det var en stor oplevelse at sidde der på scenen og lytte. Det var jo nærmest som om, at de sang til mig.”

Skrevet på et kvarter

Phillip Faber skrev oprindeligt sangen til et bryllup: ”Det var en af mine gode venner, der ringede dagen inden sit bryllup og spurgte, om jeg ikke lige kunne skrive en melodi til Henrik Nordbrandts digt ’Sådan en’, som han holder meget af. Først tænkte jeg, at det var da en umulig opgave, men jeg skrev den på et kvarter. Jeg tog den med til koret og syntes faktisk, at den lød så fin, at vi valgte at tage den med og give den til én blandt publikum.”

DIN DANSKE SANG

  • Din dansk sang er DR PigeKorets nye koncertrække, hvor det er muligt at dele sine danske yndlingssange med andre. Koncertrækken er videreførelsen af DR”s populære fællessangskoncerter, 'Så syng da Danmark', som i 10 år, sammen med DR’s kor, har inviteret alle indenfor og opfordret dem til at synge med.

  • I 'Din Danske Sang' vendes fokus særligt mod, hvad vi synger sammen, for vi har ikke kun oplevelsen til fælles, vi har også hele den danske sangskat til fælles, og den vil DR PigeKoret dyrke, dele, hylde og folde ud på ny.

  • Ved hver koncert får publikum mulighed for at stemme på hvilke sange, der skal synges og en kendt vokalist inviteres med til at fortolke sangskatten med DR PigeKoret.