FOTO: P2 Prisen i billeder

Der var improvisation, nye toner og kendte klassikere ved P2 Prisen her til aften. Se billederne

Genoplev P2 Prisen

festaftenen, musikken, sangen, talen, ildsjælen, talentet og kunstneren i denne stribe af videoer.

Talentprisen gik i år til Jonathan Algot Swensen

"Jeg synes den fedeste oplevelse når man spiller musik, er at have en følelse af at jeg har opnået noget med koncerten. At jeg har opnået noget personligt, og opnået noget overfor publikum. Der er ikke nogen federe følelse end at vide at koncerten gik sindsygt godt og at publikum elskede det. Jeg har spillet nogle koncerter, hvor jeg har følt at jeg har oplevet det, og det er lidt af en adrenalin-afhængigheds-skabende følelse. Jeg vil gerne have mere af det."

P2's Kunstnerpris 2016 går til 46-årige Johan Reuter

P2's Kunstnerpris 2016 går til 46-årige Johan Reuter, der er internationalt kendt på de store operascener i ind og udland.

Prisen som årets ildsjæl gik til Gabriella Meinert-Medici

Gabriella Meinert-Medici er nomineret for sit arbejde med at arrangere klassiske koncerter for børn helt ned til 2-årsalderen gennem foreningen GENKLANGE. Gennem månedelige koncerter og gennem sit opsøgende arbejde i udsatte boligområder, viser hun børn, pædagoger og forældre, at klassisk musik er vedkommende. "Sjældent set engagement og blændende formidler af klassisk musik til en målgruppe for hvem det ikke lige ligger i kortene at stifte bekendtskab med den klassiske musik." Som der står i en af indstillingerne.

Årets Udenlandske CD-udgivelse

La Belle Excentrique Patricia Petitbon & Susan Manoff Deutsche Grammophon

Årets danske CD-udgivelse

L’amour et la foi – Vocal music by Olivier MessiaenDR Vokalensemblet og DR Koncertkoret, Marcus Creed, dir.Our Recordings

Læs mere: P2 Prisen

P2 LIVElige nu
International julemusikdag på P2

International julemusikdag på P2. Hele Europa lytter med, når Den europæiske Radiounion, EBU, sender 13 timer med julemusik fra forskellige europæiske land. 14.00 Finland. 15.00 Danmark. 17.00 Ungarn. 18.00 Bulgarien. I de to timer fra Danmark sender vi Bachs Juleoratorium, del 1, med solisterne Sibylla Rubens, Wiebke Lemkuhl, Banjamin Hulett og André Morsch sammen med DR VokalEnsemblet og DR SymfoniOrkestret dirigeret af Marcus Creed. Desuden julesange med DR PigeKoret. Vært: Mathias Hammer. www.dr.dk/p2