Fra børnesang til førstesopran: Et tv-indslag ændrede Christines liv

Christine Nonbo Andersen er den første, der har taget hele vejen fra DRs børnekor til det professionelle vokalensemble.

Christine Nonbo er som den første nogensinde gået hele vejen fra DRs børnekor til vokalensemble.

I 1997 så en 12-årig pige fra Albertslund et tv-spot om at synge i DRs Børnekor.

Det endte med at få afgørende betydning for hendes liv. For nu, 20 år senere, er Christine Nonbo Ansersen som en første nogensinde gået hele vejen gennem alle DRs kor, og er blevet fastansat i DR VokalEnsemblet med titel af 1. sopran.

- Jeg sang i kirkekor og gik til violin på den lokale musikskole, men havde ikke de store ambitioner med musikken på det tidspunkt, fortæller Christine Nonbo Andersen om sin spontane beslutning for 20 år siden:

Hun søgte om at synge i DRs Børnekor og blev optaget i første hug.

Var ved at uddanne sig til ernæringsekspert

Til optagelsesprøven valgte de fleste børn at synge klassikere som ’I Danmark er jeg født’ og ‘Danmark, nu blunder den lyse nat'.

Men Christine gik en anden vej. Sammen med sin musiklærer fra folkeskolen øvede hun på en ‘Oh Freedom’, en negro spiritual af den type, som de afrikanske slaver i USA skabte.

Efter Børnekoret fortsatte hun i Radioens Pigekor – det, der nu hedder DR Pigekoret. Og ikke så snart var Christine Nonbo Andernsen blevet student, før chefdirigent Michael Bojesen gav hende et godt karriereråd: Hun skulle gå musikkens vej.

Senere hjalp Bojesen også Christine til en plads i Kammerkoret Camarata, men den unge sopransanger var stadig i tvivl om hun skulle leve af sin stemme:

(© Bjarne Bergius Hermansen)

- Tvivlen har naget mig hele vejen, og i mange år ville jeg gerne læse Ernæring og Sundhed. Jeg gik faktisk også i gang med det – samtidig med at jeg gik på musikkonservatoriet, siger Christine Nonbo Andersen.

Afklaringen kom, da hun blev gravid med sin datter:

Det var tid til at fokusere, og så blev det sangen, der vandt, fortæller Christine Nonbo Andersen.

Finder lykken midt i en korprøve

Samtidig vidste hun godt, at hun ikke ville gå efter en solokarriere på de danske eller internationale opera-scener. Faktisk drømte Christine om en plads i DR Vokalensemblet:

- Dét fællesskab, der er i at synge i kor og i at skabe musikken sammen med andre, har altid betydet meget for mig. Det har givet mig sindssygt meget, siger Christine Nonbo Andersen, der bestemt ikke fortryder sit karrierevalg:

- Man taler om, at lykken kommer i glimt. Sådan nogle små glimt kan jeg få til en helt almindelig korprøve, når stemmerne smelter totalt sammen, intonationen er i top, og musikken bliver fuldstændig forløst, siger hun.

Du kan blandt andet opleve Christine Nonbo Andersen og resten af DR Vokalensemblet torsdag den 23. februar. Her opfører de Niels W. Gades ’Comala’ sammen med DRs koncertkor og symfoniorkester - i anledning af komponistens 200 års jubilæum.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter