Glem urinstøv og trange telte: Her er 5 anderledes festivaler der kan forsøde din sommer

Er du ikke så meget til volddruk og hård rock? Vi har samlet fem af de klassiske festivaler, du kan nyde i sommerlandet.

Copenhagen Opera Festival, som den - blandt andet - tog sig ud i 2011. I 2018 er der også rig mulighed for at få masser af klassiske musikoplevelser rundt om i det danske sommerland. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Hvis du ikke er kæmpe fan af nøgenløb, urinstøv, og trange teltpladser, kan du stadig godt tage på festival.

Rundt om i Danmark bliver der de næste måneder afholdt en lang række klassiske festivaler, der sætter stemning på Sommerdanmark.

Der er nok at vælge imellem blandt festivalerne: En af dem er ældre end Roskilde Festival, på en anden bor man side om side med kunstnerne. Men alle sammen har masser af klassisk musik på programmet.

Her har vi håndplukket fem af festivalerne til dig.

Hør Kaare Norges 'Cavatina', mens du læser videre.

0:00
(© Vendsyssel Festival)

Vendsyssel Festival

Hvad: Vendsyssel Festival er ifølge eget udsagn Skandinaviens største samlede musikarrangement med klassisk musik. Festivalen blev i 1970 grundlagt af organister og turistfolk, og er dermed et år ældre end Roskilde Festival.

Hvornår: 4. juli–17. august.

Højdepunkter: Guitarist Kaare Norge i Bjergby Kirke, Cellist Andreas Brantelid og pianist Katrine Gislinge i Hjørring Gymnasiums festsal og sanger Trine Gadeberg med duo i Børglum Klosterkirke.

(Foto: Nikolaj Lund)

Hindsgavl Festival

Hvad: Festivalen formidler klassisk og ny musik på en måde så afstanden mellem musik og publikum mindskes. Musikere og publikum bor side om side i de smukke omgivelser på Hindsgavl Slot ved Middelfart på Fyn.

Hvornår: 8.-15. juli.

Højdepunkter: Kristian Bezuidenhout på fortepiano, verdensmusikgruppen Mames Babegenousch og Concerto Copenhagen med stykker af J.S. Bach.

(Foto: Jeanette Philipsen)

Opera in Unlikely Places

Hvad: Søholm Opera på Samsø har siden 2015 forsøgt at skabe et koncertsted, der kunne tiltrække de allerbedste musikere og sangere til øen. Festivalen 'Opera in Unlikely Places' har kun et enkelt år på bagen - men er nu klar til sit andet år.

Hvornår: 23.-25. juli.

Højdepunkter: Serenader for sæler til havs, Masterclass med Johan Reuter, komponist-workshop for børn og Opera-regatta i havnen.

(Foto: Ida Guldbæk Arentsen)

CPH Opera Festival

Hvad: CPH Opera Festival vil sprede operakendskabet og sende genren ud, hvor den normalt kæmper for at finde fodfæste. Festivalen byder på 32 forskellige operaoplevelser, fra gratis koncerter til opera-bingo og opera i børnehøjde.

Hvornår: 29. juli-12. august.

Højdepunkter: Operette-båden, koncert med Årets Operatalent, morgensang ved Torvehallerne og Opera i Tivoli.

(© Aalborg Opereafestival)

Aalborg Operafestival

Hvad: Aalborg Operafestival ønsker at præsentere opera i mange former, så en stor del af befolkningen får mulighed for at være med. Ud over arrangementer i Musikkens Hus foregår festivalen derfor både i byens teatre, museer og kulturhuse for at lave et så varieret program som muligt.

Hvornår: 9.-12. august.

Højdepunkter: Forfatter Josefine Klougart med Coro Misto, operaen La Bohème i intim kammerversion og Opera i Rebild.

Flere klassiske festivaler - også i din radio

  • DRs P2 sender koncerter og reportager fra mange af de klassiske festivaler sommeren igennem, fra Frederiksværk Musikfestival i juli til Lundsgård Gods ved Kerteminde midt i august. Her er nogle flere af årets klassiske festivaler, du selv kan dykke ned i:

  • Sommerklassisk i Tivoli

  • Sommerkoncerter på Langeland

  • Sommerkoncerter i Nordsjælland

  • Fejøs Festival

  • Oremandsgaard Kammermusikfest

  • Klassiske koncerter i Djurs og Mols

  • Bornholms Musikfestival

  • Suså Festival

  • Rued Langaard Festival, Ribe

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter