Han gør det igen! Se quiz-kaptajn gætte musikken på bare én tone

Musiknørderne i 'Den Klassiske Musikquiz' er tilbage. Se, hvor lidt, de skal høre af musikken for at gætte den - eller tage grueligt fejl.

- Det er fjerde sats af Mahlers 9. symfoni!

Så kontant svarede holdkaptajn Mathias Hammer efter bare at have hørt strygerne spille én tone af musikken, da 'Den Klassiske Musikquiz' søndag aften havde sæsonpremiere på DR K.

I quizzen skal de to musikkyndige hold gætte vanvittigt svære detaljer om klassisk musik. Den eneste ledetråd, Mathias Hammer havde, var eksempelvis, at musikken var sidste sats af en symfoni - og den slags er der temmelig mange af...

I tidligere sæsoner af 'Den Klassiske Musikquiz' har hans kontrapart, Frederik Cilius, også gættet musik på en enkelt akkord.

Men denne gang gik det galt, da Cilius prøvede at give igen på næste spørgsmål: Som du kan se ham forklare i videoen herunder, tænkte han på ouverturen til Carl Nielsens 'Maskarade' - og en ouverture er begyndelsen på noget, og slet ikke en sidstesats.

- Nu skal I tænke på, at vi er totalt ydmyget alligevel herovre, sagde Frederik Cilius sarkastisk.

Hans hold mistede to point på det forkerte svar. Se her, om Mathias Hammers hold gjorde ondt værre ved at svare rigtigt endnu en gang:

Se Den Klassiske Musikquiz

  • Hvor svært er det at genkende et stykke musik spillet bagfra - og kan man gætte melodien ved at slå sig selv i hovedet?

  • Hver søndag klokken 21.00 stiller Philip Faber musikspørgsmål til musiknørderne Mathias Hammer og Frederik Cilius' hold i den Klassiske Musikquiz på DR K. DR SymfoniOrkestret sætter musik til.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter