I 1972 var han Judas i hitmusical - 45 år senere kan Allan Mortensen stadig

"Jesus hånes påny" stod der på de skilte, som fundamentalister demonstrerede med, dengang musicalen blev sat op på Falconer Centret.

- Det, at man lavede sådan en rockmusical for unge mennesker midt i hippietiden, bevirkede, at hver aften, når vi lavede forestilling i Falkoner Centret, var der demonstrationer foran.

- Folk gik med skilte med "Jesus hånes påny" og sådan noget, så der var en temmelig voldsom reaktion på det, fortæller Allan Mortensen.

Artiklen fortsætter nedenfor.

Han spillede Judas i musicalen 'Jesus Christ Superstar' i 1972. Forestillingen beskriver Jesu sidste syv dage gennem Judas' øjne, og fortæller, at Jesus bliver korsfæstet, fordi han måske var blevet for meget en superstjerne.

Det vakte modstand i fundamentalistiske kredse herhjemme, og skabte protestbølger i USA, som man blandt andet kan læse i den danske bog Musicalguide af Michael Eigtved.

Her 45 år senere kan Allan Mortensen stadig give den gas med hittet fra musicalen. Det gjorde han blandt andet til DRs slotskoncert på Ledreborg i august. Se ham synge "Jesus Christ Superstar" i videoen i toppen af artiklen.

Judas blev ikke den sidste

Judas var dog ikke den sidste religiøse skikkelse, Allan Mortensen kom til at spille.

Omkring ti år senere spillede han rollen som Jesus med i musicalen Godspell, hvor Jesus prædiker, som om han var en børnehavelærer, fortæller Allan Mortensen. Her blev han anderledes modtaget.

- Modsat i Superstar fik jeg her et brev fra en biskop, som sagde tak for mit rollespil, nu kunne han bedre forstå Jesus. Og det er smukt sagt, det øjeblik, det gemmer jeg på, griner Allan Mortensen.

Facebook
Twitter