I aften skal 22-årige Magnus synge for millioner af mennesker

Søndag aften skal Det Unge Vokalensemble forsvare Danmark ved én af Europas største kor-konkurrencer.

Magnus Pelle Hansen har sunget i Det Unge Vokalensemble siden 2014. I aften er han med, når koret repræsenterer Danmark til 'Let the Peoples sing' i Finland. (Foto: Lene Kronow og Camilla Winther © Lene Kronow og Camilla Winther)

Du kommer nok ikke til at kunne høre Magnus Pelle Hansen.

Men han er der, og han er en vigtig stemme på scenen, når Danmark i aften deltager i konkurrencen ’Let the Peoples Sing’.

Finalen bliver livetransmitteret til millioner af mennesker og foran publikum i en stor koncertsal:

Lyt, se og hep på Danmark

P2 sender 'Let the people's sing' direkte fra klokken 19.20 søndag aften. KLIK HER.

Du kan også se konkurrencen direkte på livestream hos EBU. KLIK HER.

- Det er en rigtig stor ting, og det tror jeg også, koret kan mærke, fortæller Magnus Pelle Hansen, der har sunget i kor i fem-seks år og blev en del af Det Unge Vokalensemble i 2014.

Som kvalifikation til konkurrencen sendte koret indspilninger af deres sange til EBU, sammenslutningen af europæiske public service-radiostationer.

Og i januar måned fik koret så at vide, at de var blandt de bare tre finalister i konkurrencens voksenkategori - og et ud af de i alt 10 kor, der kæmper om konkurrencens eftertragtede sølvrose-trofæ.

- Vi har vidst det i lang tid, men det er nok først nu, det går op for os, at vi virkelig skal af sted og synge, siger Magnus Pelle Hansen.

Tror på sejren

I finalen søndag aften skal koret synge i alt fire sange.

Magnus og kor-kammeraterne vil fremføre både klassiske og moderne sange, og den unge sanger er samtidig optimist, når det kommer til vinderchancerne:

Om konkurrencen
  • 'Let The Peoples Sing' er en international kor-konkurrence for amatørkor, der afholdes af EBU (European Broadcasting Union).
  • Konkurrencen startede som en national konkurrence i Storbritannien i 1961, men har været en international konkurrence siden 1966.
  • Konkurrencen afholdes i år i Helsinki, Finland, og der dystes i alt i tre kategorier: Bedste børne- og ungdomskor, bedste voksenkor og en "åben" kategori.
  • Der kåres en vinder i hver kategori og en samlet vinder af konkurrencen, der får 'Silver Rose Bowl'-prisen.
  • Danmark har tre gange tidligere vundet 'Silver Rose Bowl'-prisen. Senest med Aarhus Girl's Choir i 2015.

- Jeg tror, der er gode chancer for at vinde. Vi har sunget det her repertoire rigtig mange gange, så jeg tror, vi er godt klædt på til konkurrencen, siger Magnus Pelle Hansen.

Eller jeg vil sige: Selvfølgelig vinder vi - det skal vi gå efter.

Har smidt noderne

En anden udfordring bliver, at man i konkurrencen ikke må synge efter noder, og derfor har koret også smidt nodepapiret under de sidste prøver.

Men faktisk ser Magnus Pelle Hansen det kun som en fordel.

- Publikum er mere med, hvis man ikke har noderne foran sig, og vi er nødt til at lytte mere til hinanden, fortæller han.

Skulle koret ikke gå hen og vinde, er der alligevel en gevinst at hente.

- Korsangen giver et sindssygt dejligt fællesskab. De oplevelser, man har sammen, er det største. Det kan være en god koncert eller at være til en konkurrence. Det er noget, man husker bagefter, og det er nogle gode minder, man får sammen.

Du kan følge med i konkurrencen live på P2 søndag aften fra kl. 19.20 - og i livestream på linket i boksen her på siden.

Det skal Det Unge Vokalensemble synge

  • Claude Debussy (1862-1918): Trois Chansons: 1. Dieu! qu’il a fait bon regarder
  • Johannes Brahms (1833-1897): Letztes Glück
  • Benjamin Britten (1913-1976): fra ’Sacred and Profane’: Ye that pasen be the way og A death

P2 LIVElige nu
P2 Koncerten

Fejø Festival 2017. I slutningen af juli mødtes en perlerække af danske og udenlandske musikere på den lille ø Fejø i Smålandshavet. Kunstnerisk leder er pianisten Marianne Shirinyan, og udover hende medvirkede b.la. Sine Bundgård, sopran, Christian Hougaard, saxofon, Carl-Oscar Østerlind, cello, Fredrik Paulsson, violin, Ellen Nisbeth, bratch Andreas Brantelid, cello, Giovanni Punzi, klarinet, Daniel Rowland, violin og Roland Pöntinen, klaver. Ved aftenens koncert er musikken af bla. Beethoven, Bartók, Brahms og Carl Nielsen. (Fejø Kirke 27. juli). Vært: Mathias Hammer. www.dr.dk/p2koncerten (Sendt første gang 8. august).