I aften spiller Lasse solo i din radio: Hvis jeg bliver for tændt kan det vælte hele læsset

I aften spiller Lasse Mauritzen solo i torsdagskoncerten. Et stykke musik, han har hørt siden han var otte år.

Hornmusik ligger måske ikke nummer ét på listen over din yndlingsmusik.

Men for Lasse Mauritzen har Richard Strauss' 1. hornkoncert været en del af livet, siden han var otte år.

Hør musikken i aften

Du kan høre Lasse Mauritzen og resten af DR SymfoniOrkestret i P2 Koncerten i aften 19.20 på P2.

Koncerten dirigeres af chefdirigent Fabio Luisi og byder også på med Beethovens Symfoni nr. 7, der er en triumferende opbygning af energi.

- Den stod lige ved siden af Michael Jackson LP'en, siger Lasse Mauritzen i videoen, som du kan se ovenfor.

Torsdag aften går drengedrømmen i opfyldelse, når han på sit gyldne valdhorn spiller soloen i koncerten, der samtidig sendes direkte på P2 fra DR Koncerthuset i København.

Soloen betyder dog langt fra, at Lasse kan spille hvad han vil. I rock og jazz skejer solisterne ofte ud - men i klassik musik står soloen strengt beskrevet i nodearkene.

Alligevel står Lasse med et stort ansvar på sine skuldre: For alle kan høre, hvis han spiller det mindste forkert. Og ikke mindst, hvis han spiller for hurtigt:

- I slutningen af koncerten kommer der en rigtig bravour-slutning, hvor man spiller lige en anelse hurtigere, siger Lasse Mauritzen.

- Hvis man er virkelig tændt og bliver for begejstret, kan man komme lidt for hurtigt af sted. Og det kan vælte hele læsset.

P2 LIVElige nu
På opdagelse

En lystrejse i ord og toner. I anden time: Bruch: Violinkoncert. Nikolaj Znaider, Violin. London Filharmonikerne. Dirigent: Lawrence Foster. Vært: Helge Baun Sørensen. www.dr.dk/p2 (Genudsendelse fra 12.15).