Jakob Stegelmann: 5 computerspil du skal prøve for musikkens skyld

Lydsiden er et af de vigtigste elementer i mange computerspil. Her er fem du skal spille for at få en stor musikalsk oplevelse foran skærmen.

Musikken er noget af det vigtigste i et computerspil, mener Jakob Stegelmann, der her anbefaler fem spil med fantastisk lydside.

Computerspil og e-gaming er et hit - og det er musikken fra flere af de populære spil også.

Musikken er nemlig enorm vigtig for spiloplevelsen, og derfor har lydsiden fået ret høj kvalitet, siger Jakob Stegelmann, kendt fra DR-programmet Troldspejlet:

- Uden musikken, så kommer stemningen ikke, så kommer atmosfæren ikke, så kommer situationen ikke.

I weekenden afholder DR SymfoniOrkestret deres første gaming-koncerter med musik fra computerspillenes verden. Det kan du senere se uddrag fra her på dr.dk/klassisk - men du kan også give dig i kast med den fulde oplevelse og spille spillene selv.

Her peger Jakob Stegelmann på fem spil, hvor det er værd at skrue godt op for lydsiden, mens du trykker løs på controlleren.

Super Mario

Den lille blikkenslagers eventyr har efterhånden 32 år på smækbuksen. Nintendo-spillet er det mest sælgende computerspil nogensinde - og temaet til platformspillets udfordringer mellem svampe, ildblomster og guldmønter er legendarisk:

- Koji Kondos musik er en vidunderlig blanding af mange genrer - munter, drabelig og til tider enerverende. Ligesom eventyret, siger Jakob Stegelmann.

'Super Mario' er ude i adskillige versioner til Nintendos konsoller og smartphones - senest bla. Super Mario 3D World til Nintendo Wii. Pris: cirka 250 kr.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Som spiller i det borgerkrigshærgede Skyrim skal du blandt andet forsøge at dræbe dragen Alduin, der ifølge profetien vil destruere hele verden. Alt imens du lytter til det dragende soundtrack:

- Fantasymusik med drager og magi, når det er bedst - af Jeremy Soule, en af spilmusikkens flittigste og dygtige komponister, siger Jakob Stegelmann rosende om soundtracket.

'The Elder Scrolls V: Skyrim' fås til Xbox, Plyastation og Windows - også til downloads. Pris: fra 112 kr.

Journey

Journey er ifølge Jakob Stegelmann et af de mest originale og sære spil:

- Det er en bevidsthedsrejse gennem et øde landskab, hvor man knapt ved hvad man skal. En meditativ oplevelse - og det er musikken af Austin Wintoty også, siger han.

'Journey' fås til Playstation. Pris: fra 109 kr.

The Legend of Zelda

Komponisten Koji Kondo er med to gange på Jakob Stegelmanns liste:

- Men han er også japanske spilkomponisters godfather, og hans tema fra Zelda bringer straks oplevelsen af dette indviklede og spændende univers frem, siger han.

I Nintendos flagskib-spil er du den panfløjtespillende Robin Hood-lookalike Link, der skal redde prinsesse Zelda og kæmpe mod skurken Ganondorf i et gameplay af gåder, stratetisk actionspil og udforskning.

'The Legend of Zelda' findes i adskillige versioner til Nintendos konsoller. 3 marts udkommer det nye *Breth of the Wild' i serien. Seneste udgivelse 'Tri Force Heroes' fås fra 170 kr.

Assassin's Creed IV: Black Flag

- Det er et fuldskala sørøver spil med mange side historier og først og fremmest forrygende søslag og eventyrlige sejlture, siger Jakob Stegelmann om Assassin's Creed: Black Flag.

- Brian Tylers musik er fyldt med klicheer, men han gør det så godt, at man rives med, siger Stegelmann.

'Assassin's Creed IV: Black Flag' fås til Windows, Xbox, Wii U og Playstation. Pris: cirka 140 kr.

Facebook
Twitter