Jette Torp udvandrede fra Knud Romer-optræden: Det var helt galt

Jette Torp var en af flere publikummer, der gik i protest, da Knud Romer holdt en 11 minutter lang brandtale til Aarhus Symfoniorkesters nytårskoncert.

Jette Torp gik fra 'Flagermusen' i Aarhus, da Knud Romer stod på scenen med sin monolog sidste weekend. (Foto: Simon Læssøe / jettetorp.dk)

- Jeg kunne ikke holde til mere, siger den landskendte sangerinde Jette Torp, efter at hun sidste weekend så Aarhus Symfoniorkesters nytårskoncert, en opførelse af Johann Strauss' 'Flagermusen'.

I operettens 3. akt er der tradition for, at rollen som fængselsbetjenten Frosch holder en aktuel, samfundsrevsende monolog.

I Aarhus var den rolle givet til forfatter og debattør Knud Romer. Men hans indlæg fik under søndagens forestilling flere publikummer til at buhe af ham - og forlade forestillingen i protest.

- Det var helt galt i min optik. Jeg synes egentlig, at det hele savnede niveau - og han toppede det så, siger Jette Torp til DRs P2.

"Endelig slap vi af med George Michael"

Knud Romers monolog var en 11 minutter lang politisk satire om nedskæringer i kulturlivet.

Blandt andet starter han med begejstret at konstatere, at vi nu endelig "slap af" med David Bowie og George Michael - og at nationalismen er tilbage "ligesom i 1939".

Her kan du høre Knud Romers monolog - optagelsen er fra lørdagens forestilling, hvor ingen angiveligt forlod salen:

0:00

Jette Torp sad selv på 1. balkon i Musikhuset i Aarhus og kunne se, at flere og flere begyndte at kigge på deres mobiltelefoner, mens Knud Romers monolog fortsatte.

Ifølge hende begyndte nogle publikummer at blive apatiske, andre sammenbidte - og så var der altså dem, der buhede, råbte "ud" og forlod koncerten.

- Fuldstændig galt i byen

Dirigenten for opførelsen, Christian Kluxen, konstaterede bagefter på Facebook, at publikum "ville underholdes. Så det gjorde vi, efter at stilheden atter havde indfundet sig. Og det gør stilheden jo efterhånden i Danmark, jo mere vi udsultes og ingen vil høre på os."

I dirigentens åbne Facebook-tråd er der flere, der bakker op om Knud Romers politiske satire og kalder initiativet "fremragende" og "forfriskende".

Men selvom hun kalder sig selv for et 'kulturmenneske, har Jette Torp et andet syn på sagen:

- Jeg synes bare det var fuldstændig at gå galt i byen. Skulle jeg så til mine koncerter begynde at tale om, hvor svært det er at sælge cd’er?, spørger hun, og er imod, at Knud Romer brugte nytårskoncerten som talerør.

- Folk har glædet sig til en dejlig eftermiddag. Jeg synes, det var under den standard, der skulle have været, siger hun.

Facebook
Twitter