Julehygge for to generationer: Tre gode oplevelser for bedsteforældre og børnebørn i julen

Er du så heldig, at have børnebørn, der kommer på besøg i julen, er DR K og P2 klar med tre skønne oplevelser, I kan nyde sammen.

Vejrmanden Voldborg fortæller historien om Snemanden

Her i julen byder P2 på især tre gode oplevelser, som du kan nyde sammen med børnebørnene. Frem med julehyggeknas og tænd for radioen på P2 eller DR K på TV.

Voldborg og snemanden.

Den 23.12 mellem kl 12 og 14 spiller Eskild Winding musik af danske komponister eller spillet af danske musikere i programmet Det' dansk. I sidste halvdel af programmet kan I høre navnkundige Voldborg fortælle historien om snemanden (original: baseret på bogen The Snowman af Raymond Briggs til musik af Howard Blake).

Del din julefortælling

Den 24. 12 kl 18.03 bringer vi sidste afsnit i P2's julekalender. Det er den eminente fortæller Karsten Pharao, der fortæller om sin juleløse barndom. Det er ikke en trist historie, men en historie om, hvordan han ikke savnede jul som barn, men alligevel fik smag for det som voksen.

Del din julefortælling på P2 kan lyttes, når det passer jer. Der er 24 afsnit.

DR Pigekorets Julekoncert

Det kan måske være lidt for sent for nogle børn, at se DR Pigekorets julekoncert den 25.12 kl 20 på DR K, men når først, den har været bragt i tv, kan I se den på DR K Klassisk på dr.dk, når det passer jer. Den kan også høres på P2 den 24.12 kl 16.03.

Julekoncerterne har været årets højdepunkt for DR PigeKoret lige siden 1938, hvor koret blev stiftet, og hvert år træder vi ind i juletraditionerne med lige stor nysgerrighed og kærlighed til de gamle julesange og traditioner. Koncertsalen forvandles igen i år til et fortryllet julelandskab, hvor tonerne af jul klinger på tværs af alle tider og aldre. Udover DR PigeKoret, DR Korskolen og en række dygtige musikere medvirker Nicolaj Kopernikus i rollen som Peter fra "Peters Jul", i en rørende fortælling om at skabe den allerbedste jul for sit barn.