Katrine tog ordet på direkte tv: Husk lærerne der giver plads til vidunderbørn

Pianisten Katrine Gislinge sendte en hilsen til landets musikskolelærere i lørdagens 'Vidunderbørn'-finale.

(© STV & DR)

Ingen musikskoler, ingen musiktalenter.

Katrine Gislinge, som var læremester for 13-årige Erik i 'Vidunderbørn', overraskede med en hilsen til landets musikskoler i lørdagens finaleprogram på DR1.

- Alle de der musikskoler rundt om i landet og alle de lærere, der har gjort, at I er kommet hertil, de skal have en ordentlig tak, sagde hun.

Vidunderbørn

Læs om deltagerne og se nyheder og højdepunkter fra Vidunderbørn på DR1

Se Tema

Efter programmet uddybede hun overfor DR:

- Inden alle de børn kommer hertil, så kræver det et kæmpe forarbejde. Der er nogle lærere rundt omkring på musikskolerne, som motiverer de her børn.

Et nørdet ry

For når man har med så unge talenter at gøre, så kan det være svært at få dem til at bevare deres koncentration, så de kan blive så dygtige, som børnene i 'Vidunderbørn' er.

- I forhold til, hvor mange fristelser der er med computerspil og alt muligt andet socialt. Klassisk musik har stadig et nørdet ry, siger Katrine Gislinge.

- Der findes altså nogle lærere og musikskoler, som fanger de her børn med særlige evner og får dem til at spille og opdage skønheden ved musik. De skal bare huskes, for de er også en truet art.

P2 LIVElige nu
P2 Guldkoncerten: Ole Schmidt, Bløndal, Koppel og Carl Nielsen

Under ledelse af den farverige dirigent Ole Schmidt (1928-2010), der blev født for 90 år siden, mødes yderligere tre af dansk musiklivs store personligheder i det 20. århundrede. Hakon Børresen: Ouverture til Den kongelige gæst. Herman D. Koppel: Cellokoncert. Herman D. Koppel: 15 Miniaturer for klaver. Carl Nielsen: Symfoni nr. 3, Espansiva. Herman D. Koppel, klaver. Erling Bløndal Bengtsson, cello. Elisabeth Rehling, sopran. Poul Elming, tenor. DR SymfoniOrkestret. Dirigent: Ole Schmidt. (Koncert i Radiohusets Koncertsal 5. januar 1989). Vært: Mette Greiffenberg. www.dr.dk/p2koncerten (Sendt første gang 6. maj).