Kom tæt på når dirigent sætter ild til orkestret - og ødelægger sin frisure på samme tid ...

Tag plads midt mellem musikerne og kom med til prøve i en 360-graders video med DR SymfoniOrkestret.

Fra starten er det pænt og ordentligt. Men der går ikke mange minutter, før vildskab og uorden har sat sine spor, når DR Symfoniorkestrets chefdirigent, Fabio Luisi, øver med sine musikere.

I løbet af en gennemspilning af Bruckners 7. symfoni går håret fra at sidde nydeligt og velfriseret til at ende vildt og uregerligt.

Det kan du selv se helt tæt på i videoen ovenfor. Hvis du styrer med mus, knapper, fingre eller ser den med VR-briller, kan du kigge rundt på orkestret i 360 grader og se, hvor fysisk og psykisk krævende, en orkesterprøve er.

I videoen ovenfor kan du selv tage plads på første række på scenen i DR Koncerthuset. Med kyndig vejledning fra Johannes Søe Hansen og René Mathiesen, der begge er musikere i symfoniorkestret, bliver du ført igennem en prøve, som den tager sig ud for de professionelle musikere i DR Symfoniorkesteret.

Den forgangne uge har 24 unge dirigenttalenter svedt sig igennem nogle intense minutter på selvsamme scene foran selvsamme orkester som del af den internationale Malko-konkurrence. I aften er vi nået til finalen, hvor kun tre talenter er tilbage!

FacebookTwitter