Kom ud: 5 skønne sommerkoncerter du skal opleve i Europa

Sommeren er fuld af musik. Her er fem klassiske koncerter, du kan opleve i udlandet – eller hjemme i din radio.

Thomas Søndergaard og Andreas Brantelid er to danske musikere, du kan støde på i Europa i sommerens løb - sammen med masser af anden, vidunderlig klassisk musik (Foto: Collage: Dr.dk)

Ferie og afslapning går godt i spænd med klassisk musik – også selvom du er søgt væk fra Danmark.

Hvis solens stråler bliver for stærke, er det slet ikke så skidt at søge ind til strygere i en svalende koncertsal – men du kan også bare finde ind under parasollens skygge og tænde for din radio eller DRs radio-app på mobilen.

P2 Koncerten hele sommeren

Uanset om du vil tage turen ud i Europa eller drømme dig dertil foran din radio, er der nemlig masser af klassisk kvalitetsmusik på programmet.

Her peger P2s redaktør for live-koncerter Bent Grønholdt på fem punkter i programmet, det er værd at lytte efter til:

Dansende klavermusik i Suffolk

Den franske pianist Pierre-Laurent Aimard spiller på festivalen i Aldeburgh, der ligger i det naturskønne Suffolk på den engelske østkyst.

Hans program tager udgangspunkt i dansen, og han kommer rundt om både Bach, Schubert, Schumann, Chopin og Bartok på tangenterne,

- Aimard har netop modtaget den store Siemens Musikpris på 250000 Euro for sin livslange indsats i musikkens tjeneste. En fantastisk musiker, siger Bent Grønholdt.

Koncerten i Aldeburgh fandt sted 16. juni – du kan høre den på P2 3. juli klokken 19.20.

Dansk promenade i London

Den danske dirigent Thomas Søndergaard dirigerer to koncerter med BBCs walisiske symfoniorkester under de berømte promenadekoncerter i Royal Albert Hall.

- Verdens allerbedste musikere og ensembler spiller her – i år også bl.a. de to danske dirigenter Thomas Dausgaard og Thomas Søndergaard, siger Bent Grønholdt

På programmet er Sjostakovitjs symfoniske digt ’Oktober’ og violinkoncert nr. 1 samt Sibelius Symfoni nr. 2.

Koncerten finder sted 18. juli i Royal Albert Hall. Du kan høre den på P2 den 3. august 19.20

Mestersang på Wagners hjemmebane

Bayreuth er Wagner-tilhængernes mekka, der hvert år samler i tusindvis af Wagnerfans til oprørelser af Wagners operaer i det operahus, komponisten selv fik bygget til formålet.

- Opsætninger vækker ofte store diskussioner. I år sender P2 Wagners mest underholdende opera, ’Mestersangerne i Nürnberg’, siger Bent Grønholdt.

Operaen er med blandt andet den kraftfulde baryton Michael Volle og bassen Günther Groissböck.

Den opføres den 25. juli i Bayreuth. Du kan høre den i P2 Koncerten 5. august klokken 19.20.

Mozart med militærstøvler i Salzburg

- Smokinger og lange kjoler hører hjemme ved Salzburg Festspillene, der er en af Europas mest fashionable festivaler. Men kvaliteten er altid i top, siger P2s Bent Grønholdt.

I år er blandt andet Mozarts opera ’Titus’ på programmet – og med den 42-årige Teodor Currentzis på podiet er der lagt op til kontrast i forhold til Salzburgpublikummet:

Currentzis hader publikums afmålte klapsalver, foretrækker jeans og militærstøvler for kjole og hvidt – og har gennem de seneste år indspillet Mozarts operaer med en mere passioneret og kraftfuld lyd.

Koncerten finder sted 27. juli på Felsenreitschule i Salzburg – men du kan også høre den i P2 Koncerten 12. august klokken 19.20

Dansk stryger i Amsterdam

Danske Andreas Brantelid er årets P2 Kunstner – og en af sin generations dygtigste cellister.

Midt i sommervarmen optræder han med Det Hollandske Radiosymfoniorkester i en af Europas fineste koncertsale, nemlig Concertgebouw i Amsterdam.

På programmet er blandt andet Dvoráks Cellokoncert – og Tjajkovskijs Symfoni nr. 5.

Koncerten finder sted 13. juli i Concertgebouw – og kan høres 17. august klokken 19.20 i P2 Koncerten.

FacebookTwitter