Konservatorieelever kaster sig ud i ny og ukendt musik

PULSAR er Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums årlige festival for ny musik. DR SymfoniOrkestret var med til at åbne festivalen med en koncert torsdag aften. Hør musikken og se billeder af de medvirkende.

PULSAR er Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums årlige festival for ny musik. Programmet består af værker af unge kompositionsstuderende samt gæstekomponister fra ind- og udland. Festivalen er centreret omkring et eller flere temaer, og i år handler det om den dynamiske metropol: Storbyen.

P2 Koncerten: PULSAR Festivalens åbningskoncert

DR SymfoniOrkestret var med til åbningen af festivalen torsdag 10. marts 2016. Brad Lubman dirigerede, og med på scenen var også akkordeonisten Bjarke Mogensen og cellisten Toke Møldrup. De var solister i Christian Winther Christensens Chromatische Weltmusik - et værk der blev bestilt til Dansk Komponistforenings 100-års jubilæum i 2013. Men den planlagte uropførelse blæste væk under stormen Bodil. Nu har værket fået sin rigtige første danske opførelse foran et levende publikum.

Orkestret bliver let som en fjer
Christian Winther Christensen formår nænsomt at gøre orkestret let som en fjer, der kan forsvinde som en skygge ind i de to soloinstrumenter. Det hele smelter sammen til et forunderligt åndedræt. Bagved stykket ligger noget af Schuberts Winterreise samt en tonalitet, som er med til at give stykket sin form.

På programmet ved åbningsaftenen var også Poul Ruders' farvemættede, rugende orkesterværk Tundra - et værk der indfanger essensen af det kolde nord. Det blev skrevet til fejringen af Sibelius' 125-års dag i 1990. Ved åbningskoncerten spillede DR SymfoniOrkestret desuden to splinternye værker af komponiststuderende ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium: Martin Stauning og Aya Yoshida, der hver på sin måde tager livtag med og udfordrer det store orkestermaskineri.

Hør koncerten via link her ovenfor. Læs mere om festivalen og se programmet via linket her:

Læs mere om PULSAR Festivalen 2016

P2 LIVElige nu
P2 Koncerten

Rued Langgaard Festival 2017. Rued Langgaard: I Holmens Kapel, Suk ved Gades Grav. Niels W. Gade: Efterklange af Ossian. Violinkoncert. Rued Langgaard: Violinkoncert. Symfoni nr. 3, Ungdomsbrus. Christina Åstrand, violin. Per Salo, klaver. Sønderjyllands Symfoniorkester. Dirigent: Per-Otto Johansson. (Ribe Domkirke 3. september). Vært: Klaus Møller-Jørgensen. www.dr.dk/p2koncerten (Sendt første gang 5. september).