LYT: Ny tripelkoncert af Bent Sørensen

Trio con Brio er solister, og sidder som en ø i det store orkester, der er som en larmende by. Kan de bryde ud og slippe fri af byens skygger?

Et kammerensemble omkranset af et orkester – en ø midt i byen. Sådan beskriver Bent Sørensen sin nye tripelkoncert, der netop har fået titlen L’Isola della Città (Øen i byen). Koncerten blev uropført torsdag 21. januar 2016 med Trio con Brio som solister foran DR SymfoniOrkestret, og under ledelse af den unge amerikanske dirigent Joshua Weilerstein.

Værket består af fem satser, som er kædet tæt sammen uden egentlige pauser.

- I alle satserne forsøger øen at slippe fri fra byens skygger – trioen søger væk fra orkestret. Tydeligst i den sidste sats, hvor trioen lige så stille og indadvendt glider afsted, ud af orkestrets overdøvende skygger, forklarer Bent Sørensen.

En mester i antydningens kunstL'Isola della Città er skrevet til Trio con Brio, der i 2007 også uropførte Bent Sørensens klavertrio Phantasmagoria.

- Vi har været meget begejstrede for Phantasmagoria, og har opført værket mere end 50 gange, siger trioens pianist, Jens Elvekjær.

- Og vi har fået fantastisk respons fra publikum. Folk er meget betagede af musikkens personlige klangverden. De spidser ører, fordi Bent Sørensens musik er en antydningens kunst.

Der er flere ekkoer af Phantasmagoria i den nye tripelkoncert, og et fugatema af Beethoven dukker også op som en pludselig erindring.

Hør koncerten via link her ovenfor. Koncerten blev uropført 21. januar 2015 i Koncerthuset i DR Byen. På programmet var også musik af Ligeti, Debussy og Carl Nielsen.

Facebook
Twitter