Nyt musikalsk påskedrama om Jesus som forfører

Var det en forførelse eller var det en forelskelse? Den svenske komponist Sven-David Sandström har skrevet et androgynt drama om kærligheden mellem Jesus og Johannes.

Sven-David Sandström er Sveriges måske mest kendte nulevende komponist. Han er født i 1942 og har været aktiv som komponist siden 1960'erne. For to år siden hørte han Mogens Dahl Kammerkor opføre hans Nordiske Messe. Det inspirerede ham til at skrive en Johannespassion til koret.

Hør Sven-David Sandströms Johannespassion

Johannespassionen sætter fokus på mennesket Johannes, og fortæller historien om Jesus, set fra hans synspunkt. Johannes var den discipel der stod Jesus nærmest, og han gjorde sig mange tanker (også efter at Jesus blev korsfæstet) om, hvad det var for et lys han havde mødt ...

I Sven-David Sandströms Johannespassion synges rollen som Johannes af den svenske kontratenor Daniel Carlsson, og det er blevet et androgynt drama om kærlighed og genopstandelse.

Se teksterne og programmet til Sandströms Johannespassion.

Sven-David Sandströms Johannespassion blev uropført i Konzerthaus Berlin fredag den 18. marts 2016. Dagen efter gik turen til åbningen af Bach-festivalen i Thüringen - en festival der ellers altid plejer at åbne med musik af Bach. Tirsdag den 22. marts 2016 kunne man så opleve den nye passion i Holmens Kirke i København. Det er den optagelse du kan høre øverst her på siden.

I udsendelsen vil du udover musikken også kunne møde komponisten Sven-David Sandström, tekstforfatter Jakob Holtze, dirigent Mogens Dahl og flere andre af de involverede.

P2 LIVElige nu
Hej P2

Nyt emne hver dag. Vært: Carsten Wolf Andersen. HejP2@dr.dk