Povl Dissing: Mørket er en slags meditation

Den folkekære troubadour Povl Dissing var med på scenen ved DR PigeKorets koncert i mørke.

Forestil dig at du sidder i en fyldt koncertsal med både børn og voksne. Langsomt dæmpes lyset til der til sidst er totalt mørkt i salen. Så går koncerten i gang.

Sådan foregik DR PigeKorets koncert i mørke, som du kan høre i P2 onsdag 2. november kl. 19.20. Der var sådan set ikke noget uhyggeligt ved programmet - danske sange - sunget af blide pigestemmer. Men det totale mørke der omsluttede publikum var en speciel oplevelse.

- Det sværeste var næsten at komme ind og finde sin plads, fortæller Povl Dissing. Han har været med til koncerter i mørke før, og synes at det giver en særlig meditativ stemning, at der er fuldstændig mørkt under koncerten.

0:00

- Man føler med dem der har mistet synet, fortsætter Povl Dissing. Og det var netop også en tanke ved koncerten med DR PigeKoret - en koncert som er arrangeret i samarbejde med Dansk Blindesamfund.

Imellem sangene kunne man høre 78-årige Povl Dissing i en samtale med 7-årige Odessa Voll Romer Alsted. De talte om tiden, venskaber, alder og død. Kan musik bruges i forbindelse med livets mere tunge spørgsmål?

- Det har jeg oplevet i kirker til begravelser fx. Dér betyder musikken noget, når man skal tage afsked med sine nære. I musikken kan man blive ramt af både sorg og skønhed, og musik kan få dig til at græde.

Hør koncerten 'DR PigeKoret i mørke' i P2 onsdag 2. november kl. 19.20 eller efterfølgende her på siden. Koncerten blev optaget i Koncerthuset i DR Byen 9. oktober 2016.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk