SE BILLEDERNE - HØR MUSIKKEN: Klangforum Wien i København

Et af verdens bedste ensembler indenfor ny musik var i København på festivalen KLANG. Det blev en intens aften, der også kom til at handle om det at finde sin plads og høre til i en gruppe.

  • Klangforum Wien under ledelse af Rei Munakata. (Foto: Alexander Banck-Petersen)
  • Musik først af Juliana Hodkinson, og her af Bernhard Lang. (Foto: Alexander Banck-Petersen)
  • Bernhard Lang leger med Beethovens 7. symfoni i sit stykke 'Monadologie XXVIII Seven'. (Foto: Alexander Banck-Petersen)
  • Musikerne bukker for publikum i Teater Republique på Østerbro i København. (Foto: Alexander Banck-Petersen)
  • Næste stykke på programmet er en uropførelse 'Toujours vers toi' af Ylva Lund Bergner. (Foto: Alexander Banck-Petersen)
  • Stykket handler om at finde sin egen plads her i tilværelsen. Musikerne i Klangforum Wien søger forskellige steder på scenen. (Foto: Alexander Banck-Petersen)
  • Dirigent Rei Munakata hjælper musikerne i processen. (Foto: Alexander Banck-Petersen)
  • Udenfor har sommeraftenen indfundet sig på Østerfælled Torv. (Foto: Alexander Banck-Petersen)
1 / 8

Klangforum Wien er et af verdens bedste ensembler til ny musik. Mandag 13. juni 2016 spillede de på festivalen KLANG i København.

På programmet var blandt andet et helt nyt værk af komponisten Ylva Lund Bergner. Titlen er 'Toujours vers toi' - altid imod dig, og Ylva Lund Bergner forklarer at stykket handler om at finde sin plads.

- Først havde jeg tænkt at det skulle handle om gruppedynamik, men efterhånden fandt jeg ud af at det handler om at finde sin plads i en gruppe, og om at man måske aldrig finder den.

Musikerne i Klangforum Wien bevægede sig rundt på scenen i løbet af værket, og imiterede hinandens bevægelser. De havde små dåser og instrumenter lavet af pap, som de spillede på sideløbende med deres almindelige musikinstrumenter.

Klik på linket ovenfor og hør hele koncerten. På programmet var også musik af Juliana Hodkinson, Bernhard Lang og Beat Furrer. Koncerten er optaget i Teater Republique på Østerbro i København 13. juni 2016.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter