Torsdagskoncert med alt hvad Bach stod for

DR VokalEnsemblet og det franske barokorkester Le Concert Lorrain opfører Bachs H-mol Messe - et værk der samler alt hvad Bach kunne i musik.

Den erfarne engelske kordirigent Marcus Creed er DR VokalEnsemblets chefdirigent. Sammen - og i selskab med det franske barokorkester Le Concert Lorrain - præsenterer de Bachs geniale H-mol Messe - Bachs sidste storværk og et højdepunkt fra kormusikkens verden.

Bach ville samle alt hvad han kunne i sin H-mol Messe - uden at tænke på, om nogen ønskede at opføre musikken! Da værket var færdigt, bandt han en sløjfe om noderne og stillede dem ind i reolen. Han hørte aldrig selv sin H-mol Messe blive opført. Den var for stor, for svær og for mangesidig til at passe ind noget sted.

Men det var dengang. Da den store Bach-revival gik i gang 100 år efter hans død, var H-mol Messen et af de værker, man først anerkendte som et sublimt mesterværk. Måske ligefrem det største, Bach nogensinde skrev? Her møder man alle de teknikker og stilarter, Bach beherskede, sammensat til en musikalsk gudstjeneste på næsten to timer.

H-mol messen dirigeres her af englænderen Marcus Creed, ny chefdirigente for DR VokalEnsemblet. Han er en af korverdenens mest erfarne og respekterede dirigenter, og han sætter tårnhøje krav til sine sangere. Til koncerten har han indkaldt et fransk barokorkester, der bruger instrumenter som dem, Bach selv kendte til. Lad os håbe, at Bach vil lytte med fra sin sky og omsider få hørt sin H-mol Messe.

Hør koncerten via link her ovenfor. Koncerten er optaget 5. maj 2016 i Koncerthuset i DR Byen.