VIDEO Anders Koppel: I en strygekvartet viser man sit ypperste

Når man som komponist skriver en strygekvartet er man nødt til at gå nye veje, og man er nødt til at vise sig fra sin allerbedste side.

Komponisten Anders Koppel er nu klar med sin Strygekvartet nr. 4. Den er skrevet til indvielsen af Helios Teatret i Faaborg - et teater som har været under ombygning, og hvor der er en lang tradition også for klassisk musik.

Faaborg Musikforening afholder koncerter i Helios Teatret, og det er dem der til lejligheden har bestilt en ny strygekvartet af Anders Koppel.

I videoen kan du høre ham forklare, at han var over 50 år, da han første gang prøvede kræfter med genren strygekvartet:

- Musik er ikke kun noget man hører, det er også noget man skaber.

Anders Koppel

- En strygekvartet tvinger mig til at tænke i nye baner, siger han. - Det er så nøgent og begrænset med de her fire instrumenter, at man er nødt til at gå nye veje. Alle de store komponister har ydet deres bedste i netop den genre.

Musik er noget man skaber
Anders Koppel er vokset op med musik. Han husker lyden af at hans far, Herman D. Koppel, sad og komponerede:

- Jeg vidste, at musik ikke kun er noget man hører, det er også noget man skaber.

Anders Koppels Strygekvartet nr. 4 er bygget op over ti akkorder som man hører i begyndelsen og i slutningen. Kvartetten blev opført første gang søndag 30. oktober 2016 ved åbningen af det nyrenoverede Helios Teater i Faaborg.

HØR KONCERTEN: Nightingale String Quartet i Faaborg

Hør kvartetten via linket her ovenfor. Nightingale String Quartet i Helios Teatret i Faaborg, søndag 30. oktober 2016.

P2 LIVElige nu
Natsværmeren

- med klassisk musik og det, der ligner. Vært: Charlotte Nørby. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 29. marts). (Sendes også i morgen 22.00).