VIDEO: Ung tysk dirigent-komet på besøg i Danmark

Han har allerede dirigeret nogle af de største orkestre på verdensplan. Nu er han i Danmark og skal dirigere DR SymfoniOrkestret.

Den unge tyske dirigent David Afkham er blevet kaldt det største tyske dirigenttalent i sin generation. Siden 2014 har han haft posten som chefdirigent for Spaniens Nationalorkester.

HØR KONCERTEN: David Afkham dirigerer DR SymfoniOrkestret

Han er 33 år, født i Freiburg og har iranske familierødder. Han var vidunderbarn på klaver og violin, men begyndte tidligt, allerede som 15-årig, at studere direktion. Det var ikke et karrierevalg, men en søgen, siger David Afkham. Og han opdagede hurtigt, at det var netop dette, han ville.

Han blev støttet med flere priser og legater, og i 2008 fik han sit gennembrud som vinder af Donatella Flick Dirigentkonkurrencen i London. Han var derefter i to år assisterende dirigent for London Symfonikerne. Man er heldig, når man som David Afkham får en sand mester som mentor, og det har han haft i form af den gamle hollandske dirigent Bernard Haitink. David Afkham tøver ikke med at kalde ham en faderfigur.

I mesterlære hos en verdensdirigent Afkham har været Haitinks assistent ved koncerter med verdens førende orkestre, og det har givet ham en enestående start på karrieren. David Afkham har allerede dirigeret mange af de store orkestre i USA, Tyskland og Storbritannien, og listen vokser stadig.

I sommeren 2016 har han bl.a.dirigeret Boston Symfonikerne og i sidste måned Chicago Symfonikerne og München Filharmonikerne. For to år siden blev David Afkham udnævnt som – en meget ung! — chefdirigent for Spaniens Nationalorkester. Her var DR SymfoniOrkestrets afdøde chefdirigent Rafael Frühbeck de Burgos gennem 16 år hans forgænger, og det er en fin forbindelse til Koncerthuset, hvor David Afkham torsdag 17. november dirigerer DR SymfoniOrkestret for anden gang.

Videoen i toppen af artiklen er et interview ved Kim Bohr med David Afkham fra hans første besøg i Danmark. Her fortæller Afkham om hvordan han oplever at stå foran orkestret.

Facebook
Twitter