Lisbeth spillede violin for pige i koma - pludselig kunne sygeplejersken mærke noget

Musikeren Lisbeth Sagen har mange rørende minder fra at spille for syge børn. Men særligt ét hænger fast.

- Jeg har jo perler på en snor af oplevelser, som har betydet utrolig meget for mig som menneske, siger musikeren Lisbeth Sagen, der med sit projekt MusikBeRiget spiller for syge børn på de danske hospitaler.

Men som du kan se hende fortælle i videoen herover, er det særligt én episode, der ofte vender tilbage i Lisbeths tanker.

Igennem længere tid havde hun spillet for en pige, der nu var blevet så syg, at lægerne lagde hende i kunstigt koma. Mens barnet lå der, spillede Lisbeth for hende. Og effekten af det glemmer hospitalsmusikeren aldrig:

- Sygeplejersken havde barnet i hånden. Og hun siger: "Jeg kan mærke, hun trykker mig i hånden", fortæller Lisbeth Sagen.

Også overlægen kunne ifølge Lisbeth Sagen konstatere en effekt: Trods komatilstanden bevægede pigens øjne sig under de lukkede øjenlåg.

Lisbeth Sagen modtog sidste uge P2 Prisen for Årets Ildsjæl 2017 for sit projekt, der også generelt giver stor positiv respons hos de indlagte, syge børn.

En overlæge på Rigshopitalet konstaterer ligefrem, at børnene har mindre brug for smertestillende medicin de dage, hvor Lisbeth og hendes kolleger har underholdt med musik ved sygelejet.

Du kan høre mere til Lisbeth Sagen, når hun er ugens gæst i P2-programmet Stines Søndag den 12. februar fra klokken 9.07. Forleden var hun desuden gæst i Aftenshowet på DR1 sammen med en af de andre børnepatienter, hun har haft stor betydning for.

FacebookTwitter