Masser af champagne: Se 10 danske orkestre spille mod politikernes nedskæringer

Musikerne i danske symfoniorkestre og ensembler spillede tirsdag morgen allesammen 'Champagnegalop' for at markere Folketingets åbning - og protestere mod nedskæringer.

Musikere fra ti danske orkestre og ensembler markerede Folketingets åbning tirsdag med 'Champagnegaloppen' - for at gøre opmærksom på d nedskæringer, som de mener går ud over den danske kulturarv.

H.C. Lumbyes 'Champagnegalop' plejer at være i tung rotation nytårsaften - men ikke så ofte i oktober.

Men det lavede musikerne fra de fem danske landsdelsorkestre, Det Kongelige Kapel, DR SymfoniOrkestret, DRs Big Band, prinsens Musikkorps og Ensemble MidtVest om på tirsdag klokken 9.30.

Her spillede alle 10 orkestre nemlig 'Champagnegalop' på samme tid, hvert deres sted i Danmark. Du kan se alle 10 videoer med orkestrene længere nede i artiklen.

Overflødighedshornet af boblende champagnetoner blev fyret af samtidig med Folketingets åbning. De mange orkestres musikere ønskede at markere overfor de danske politikere, at de er imod besparelser på orkestrene, som de mener går ud over den danske kulturarv.

- Den årlige to procents-besparelse udhuler orkesterlandskabet, hvilket gør det svært for orkestrene at udvikle og skabe den kvalitet til kulturforbrugerne, som både kulturen, musikerne og publikum fortjener, skriver Dansk Musikerforbund i forbindelse med eventen.

Ikke mindst de fem landsdelsorkestre, Det Kongelige Kapel og DR SymfoniOrkestret har været i vælten det seneste års tid. Tidligere i år besluttede kulturminister Mette Bock (LA) at flytte 7,8 millioner kroner fra Copenhagen Phil på Sjælland til de fire andre landsdelsorkestre i Odense, Aarhus, Aalborg og Sønderjylland.

Musikerne i Det Kongelige Kapel forbindelse med næste års medieforlig har der været forslag om at flytte

Her kan du se alle orkestrenes versioner af 'Champagnegalop':

Musikerne fra Copenhagen Phil:

Musikerne fra Odense Symfoniorkester:

Musikerne fra Sønderjyllands Symfoniorkester:

Musikerne fra Aarhus Symfoniorkester:

Musikerne fra Aalborg Symfoniorkester:

Musikerne fra DR SymfoniOrkestret

Musikerne fra DR BigBand:

Musikerne fra Det Kongelige Kapel:

Musikerne fra Prinsens Musikkorps:

Musikerne fra Ensemble MidtVest:

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter