Musiker fik saboteret sin karriere af ekskæreste - nu skal hun betale millioner for det

Klarinettisten Eric Abramovitz' ekskæreste skal betale ham 1,8 millioner - blandt andet for at have sendt ham et falsk afslag.

Det var som et dolkestød i både ryggen og hjertet, har Abramovitz fortalt til den britiske avis The Guardian. (© Eric Abramovitz)

Forestil dig, at du lige har fået et afslag fra dit drømmestudie.

Du er nede og ked af det, men heldigvis trøster din kæreste dig i den svære tid.

Forestil dig så, at du i virkeligheden er kommet ind på drømmestudiet og at det er din kæreste, der har lavet et falsk afslag og sendt det til dig, fordi hun ikke vil have, at du flytter.

Det lyder måske som noget fra en middelmådig søndagsserie på Netflix, men det har været vaskeægte virkelighed for den canadiske musiker Eric Abramovitz.

Hør Carl Nielsens'Fantasistykke for klarinet og klaver', mens du læser videre.

Kæreste sendte falsk afslags-mail

Den unge klarinettist havde allerede i 20-årsalderen gjort sig bemærket i det klassiske musikmiljø i Canada, hvor han blandt andet havde optrådt som solist for en række orkestre.

Overraskelsen var derfor stor, da han modtog et afslagsbrev fra sin drømmeskole.

Han havde ansøgt om et eftertragtet stipendium hos klarinetlæreren Yehuda Gilad på Colburn Conservatory of Music i Los Angeles, Californien, men fik altså "nej" til ansøgningen.

Troede han.

For i virkeligheden havde Abramovitz' kæreste Jennifer Lee, som han havde mødt på musikskolen i Montreal, fabrikeret det falske afslag til ham.

- At finde ud af, at det var den person, jeg havde stolet mest på og elsket (der havde gjort det, red.), var et dolkestød i både ryggen og hjertet, har Abramovitz fortalt til den britiske avis The Guardian.

Eric Abramovitz blev i 2018 ansat ved Nashville Symphony, der blandt andet spiller i denne flotte sal. (Foto: KURT HEINECKE © Nashville Symphony)

Skal betale 1,8 mio. for "foragtelig indblanding"

Nu har retten i den canadiske delstat Ontario afgjort, at Lee skal betale Abramovitz i omegnen af 1,8 millioner danske kroner i kompensation for "foragtelig indblanding" i en stor karrieremulighed.

Abramovitz og Lee mødte hinanden i 2014, blev kærester og flyttede efterfølgende sammen. Abramovitz gav endda Lee kodeordet til sin mailkonto.

Et kodeord, hun snart skulle vise sig at gøre brug af.

Uden hans viden overvågede hun nemlig de mails, han modtog, og opfangede således også en mail fra Colburn, hvori konservatoriet skrev for at lykønske Abramovitz med stipendiet.

Abramovitz nåede aldrig at modtage mailen.

For Lee frygtede, at Abramovitz ville flytte fra Montreal til Los Angeles, hvis han sagde ja til stipendiet, og hun svarede derfor i hans navn på mailen - og takkede nej til stipendiet.

- Hun gjorde tilsyneladende disse ting, så hr. Abramovitz ikke ville forlade Montreal, men i stedet ville blive i byen og i forholdet med hende, lyder det blandt andet fra dommer David Corbett i forbindelse med dommen.

Har nu job i symfoniorkester

Først måneder senere, hvor Abramovitz mødte mentoren Gilad i en anden forbindelse, fik de begge syn for sagen. Ingen af dem kunne forstå, hvorfor den anden havde afvist dem, og på den måde kom Abramovitz på sporet af sin fordækte kæreste.

Abramovitz og Lee er for længst gået fra at være kærester til ekskærester, og han har siden haft mulighed for at studere hos Gilad på anden vis - dog uden den økonomiske støtte, stipendiet ville have givet.

- Det er selvfølgelig en ærgerlig situation, men jeg tror samtidig, at seriøs forberedelse og hårdt arbejde har forbedret mit nivaeu og mine chancer. Så det har ikke været spildt altsammen, siger Abramovitz, der i dag er medlem af Nashville Symfonikerne.

Jennifer Lee var ikke til stede i retten, da dommen faldt.

Facebook
Twitter