Musikere kæmper med at tæmme Beethovens vilde musik: Det føles som at have taget forkerte bukser på!

De tre musikere i danske Tri con Brio er i gang med et kæmpe musikprojekt, der igennem tre år sætter ild under Beethovens klavermusik.

- Når det ikke lykkes, føles det lidt som at komme forkert i tøjet, lyder det fra cellisten Soo-Kyung Hong, da hun skal forklare, hvordan det er at komme under huden på komponisten Beethovens temperamentsfulde musik.

Hun udgør den ene tredjedel af den prisvindende danske Trio con Brio, der er i gang med noget af en opgave: Et tre-årigt musikprojekt, hvor planen er at indspille alle komponistens værker for klavertrio. Arbejdet begyndte sidste år og bliver færdigt i 2019.

Jeg tror Beethoven ville have, at man blev totalt chokeret!

Jens Elvekjær, pianist

Udover en samlet indspilning laver trioen også et interaktivt Beethoven-projekt sammen med DR.

Håber musikken kommer til at chokere

Nu er første del af projektet færdigt og trioens album 'Beethoven: Klavertrioer vol.1' er kommet på gaden - og som man kan se i videoen ovenfor er det ikke kommet til verden uden en del sved fra de tre musikere.

Vil man til gengæld bare høre, hvordan Beethoven lyder, kan man høre mere nedenfor:

Klavertrio Es-dur op 1 nr 1 / Allegro / Klavertrio Es-dur op 1 nr 1 - Allegro

Og som det måske fremgår af både video og musik, så er Beethoven ikke bare sådan lige at danse med, og det kræver krop og sjæl at sætte ild i Beethovens toner. Noget der er vigtigt for musikerne.

- Det vigtigste er, at det ikke lyder som om, vi bløder det op. Jeg tror Beethoven ville have, at man blev totalt chokeret! fortæller pianist Jens Elvekjær fra trioen.

Vil man høre mere til Beethovens vilde musik, kan man fange den på P2 denne uge, hvor albummet 'Klavertrioer vol. 1' er Ugens Album.

P2 LIVElige nu
P2 Koncerten: Ars Nova Copenhagen

Sommerkoncert i Koncertkirken i København med lækker kormusik af bl.a. Gerald Finzi, John Wilbye, Paul Hillier, Pablo Ortix, Per Nørgård og Pelle Gudmundsen-Holmgreen. Ars Nova Copenhagen. Dirigent: Paul Hillier. (Koncertkirken, København 22. juni). Ca. 21.00 Trio Vitruvi, der er debuteret fra kammermusikklassen ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, spiller Sjostakovitj, Dvorák og Haydn. Vært: Celine Haastrup. www.dr.dk/p2koncerten