Musikeren Peter Bastian er død

Han var en af de mest markante personligheder i dansk musik.

Musikeren Peter Bastian er død.

Han blev 73 år, skriver Berlingske.

Peter Bastian fik i 2014 konstateret en alvorlig kræftsygdom, og kampen mod sygdommen omsatte han blandt andet til musik.

Han var en af de mest markante personligheder i dansk musik gennem flere årtier og var uddannet inden for både teoretisk fysik og klassisk fagot. Dertil kom årelange studier i slavisk og tyrkisk klarinet.

Den Danske Blæserkvintet, som han var med til at stifte i 1968, er et af Skandinaviens fornemste kammermusikensembler, og de fem musikere har spillet over hele verden og lavet adskillige pladeudgivelser, skriver Ritzau.

Peter Bastian stiftede efterfølgende to kendte trioer, Balkan-trioen og Bazaar-trioen, som opnåede stor popularitet i 1970'erne og frem til 2010'erne.

Ved siden af sit virke som musiker har han undervist og komponeret. Fra 1975 til 1992 underviste han i klassisk fagot og kammermusik på musikkonservatoriet.

Her ses Peter Bastian (tv.) sammen med Bazaar-trioen som han stiftede sammen med Anders Koppel (midten) og Flemming Quist Moeller (th.). Trioen spillede fra 1976-2013. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Rosenkjærprisen i 1988

Han udgiv i 1987 bogen 'Ind i musikken', der handler om musik og bevidsthed og er udkommet på flere sprog. Den gav ham et bredt gennembrud for sine livsfilosofiske overvejelser.

Peter Bastian nåede at medvirke i talrige radio- og TV-udsendelser, og i 1988 belønnede DR ham med Rosenkjærprisen for hans formidling af musik og tanker på "et højest tænkeligt og dog ligefremt plan".

Prisen og de populære bøger gjorde ham til en af landets mest efterspurgte foredragsholdere.

Se Peter Bastian i et klip fra DR2-programmet 'SPOT: Peter Bastian' øverst i artiklen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk