Ny operachef på Den Jyske Opera vil have flere unge i operaen

Tyske Philipp Kochheim vil opføre sjældent spillede operaer og så vil han opsætte musicals for række ud efter et yngre publikum.

(Foto: Kåre Viemose)

Philipp Kochheim er født i Hamburg i 1970 og har de seneste tre år været operachef på Staatstheater Braunschweig. Før det var han ansat som kunstnerisk chef på Staatstheater Darmstadt og har siden 1997 iscenesat og instrueret opera, musicals og teaterforestilling i hele Tyskland.

I Danmark er han til gengæld et ubeskrevet blad. Han har ikke tidligere arbejdet i Skandinavien. Men de nye omgivelser skræmmer ham ikke. - Mine oldeforældre var danske, og jeg har været meget i Danmark som barn, fortæller Philipp Kochheim.

Den Jyske Operas struktur uden fastansatte solister tiltaler Kochheim. Det samme gør antallet af årlige produktioner. - På Den Jyske Opera kan jeg fokusere på 3-4 operaer om året. I Tyskland opsætter vi årligt 10-11 operaer, siger Kochheim.

Phillipp Kochheim er kendt for at opsætte ukendte operaer og give nyt liv til glemte værker. Det forventer han at Den Jyske Opera også kommer til at mærke. – Det er ideelt for Den Jyske Opera at kunne præsentere repertoirets mesterværker side om side med ukendte værker. Jeg undersøger netop nu mulighederne for at opsætte ukendte danske operaer. Det ville være en glæde at kunne sætte en opera op af eksempelvis Paul von Klenau eller Hartmann, fortæller Phillipp Kochheim

Den Jyske Opera skal opsætte musicals for at nå et yngre publikum Indtil nu har Den Jyske Opera ikke opsat musicals. Men i bestræbelserne på at nå et yngre publikum, vil Philipp Kochheim blandt andet benytte sig af musicalgenren og tematikker, der appellerer til unge mennesker. – Unge mennesker er ligeglade med hvem der er komponist. De skal kunne fornemme et tema, de er interesserede i, siger Kochheim

Han vil endnu ikke løfte sløret for konkrete produktionsplaner. Til gengæld slår han fast, at hans nye stilling både indbefatter ledelses- og kunstnerisk arbejde. – Hvert år skal jeg minimum instruere én opsætning på Den Jyske Opera og én i udlandet. Jeg vil opfattes som instruktør. Jeg kunne slet ikke leve uden at være på prøvescenen.

Philipp Kochheim tiltræder stillingen som operachef d. 1. maj 2017. Han afløser irske Annilese Miskimmon.

Facebook
Twitter