Ny operauddannelse: Overraskende mange dygtige unge har søgt ind

Den Jyske Opera har afholdt optagelsesprøver til det nye TalentU for unge sangtalenter i alderen 15-22 år. Hør hvad der blev kigget og lyttet efter, og bliv overrasket sammen med lederen af TalentU.

Arkivfoto fra Åbent Hus på Den Jyske Opera.

TalentU er Den Jyske Operas nye talenthold for unge sangtalenter i alderen 15-22 år. Over en periode på tre år vil håbefulde unge få praktisk træning og mulighed for at medvirke i nogle af Den jyske Operas forestillinger.

Der var optagelsesprøver i juni måned, og 26 unge sangerspirer søgte ind. Lene Juul Langballe er leder af TalentU, og hun var overrasket over talentmassen hos de unge:

- Optagelsesprøverne gik rigtig godt, og jeg er vildt imponeret over den talentmasse som er kommet, og det engagement de unge lægger for dagen. Deres begejstring var fed at mærke, og det har været svært at vælge nogen ud.

I indslaget kan du møde Stine, Frederik og Malene som alle er kommet ind på TalentU. De drømmer om at blive professionelle sangere, og var naturligvis nervøse inden optagelsesprøven:

- Folk var heldigvis flinke til at snakke med hinanden, og der var god stemning under prøverne, så min nervøsitet forsvandt hurtigt, fortæller Malene.

Optagelsesprøverne var udformet som en workshop, hvor de unge var på scenen sammen, stort set hele tiden. De unge skal også medvirke i forestillinger på Den Jyske Opera, som en del af deres uddannelse på TalentU.

Derfor har Lene Juul Langballe også lagt vægt på at se, hvordan de unge fungerer sammen med andre på en scene:

- Jeg vil ikke se et eller andet forstenet som de har øvet til perfektion hjemmefra. Her skal de kunne være åbne, og deltage aktivt sammen med de andre unge.

Hvordan kan du se om de er åbne? - Det kan man se på deres kropsholdning. Man kan se om de bevæger sig naturligt på scenen, og man kan se om brystet er afspændt og åbent. Hjertet skal være med helt forrest, de må ikke gå og pakke sig sammen. Og man kan se om de har blikket løftet, og ser hinanden.

Klik på linket ovenfør i brødteksten og hør indslaget. Allerede i februar 2017 skal de unge sangere fra TalentU på scenen i forestillingen Intet, der bygger på en ungdomsroman af Janne Teller.