Operachef modtog årets hæderspris: Jeg sad bare og håbede, at det ikke var mig

I begyndelsen af 2018 modtog Lars Ole Mathiasen P2 Prisen 'Årets Ildsjæl' for sit arbejde på Den Ny Opera. Hvem skal have prisen i 2019?

P2 Prisen 'Årets Ildsjæl' 2018 blev Lars Ole Mathiasen. Her er han sammen med P2 Prisens vært, Stine Rosengren. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Dirigenten, operachefen og alt-mulig-manden Lars Ole Mathiasen fik i begyndelsen af 2018 P2 Prisen som 'Årets ildsjæl' for at stå bag opsætningen af Wagners Valkyrien på Den Ny Opera i Esbjerg'.

Så kunne man ellers foranlediges til at tro, at han ville blive glad. Men ikke Lars Ole Mathiasen:

- Jeg sad bare og håbede, at det ikke var mig, har Lars Ole Mathiasen senere fortalt i Stines Søndag om det øjeblik, hvor han ventede på afsløringen af vinderen.

Har aldrig opfattet sig selv som chef

For selvom han er dirigent og operachef, så er det stadig angstprovokerende for ham at stå på en scene og modtage en pris.

Lars Ole Mathiasen befinder sig rigtigt godt bag scenen, og han er én af få operachefer, som man også nemt kan finde med boremaskinen i hånden når kulisserne skal bygges. Dét er også med til at kendetegne ham som musik-ildsjæl.

- Jeg har aldrig opfattet mig selv som chef, det er jeg ligesom bare blevet. I virkeligheden gør jeg bare alle de ting for at få mulighed for at være med i den store musik, siger han.

Da han først stod på scenen, og fik overrakt prisen af kulturminister Mette Bock, forsvandt angsten dog heldigvis igen:

- Det var da helt fantastisk, og jeg blev simpelthen så glad for det.

Hør det kendte Valkyrieridt, som også blev nr. 43 på Klassisk Top 50 i 2019. Artiklen fortsætter nedenfor.

0:00

Vær med til at finde den næste ildsjæl

'Valkyrien' var første skridt på vejen i Lars Ole Mathiasen og Den Ny Operas ambition om at opføre hele Wagners operacyklus 'Niebelungens Ring'. Næste store skridt er 'Rhinguldet', der efter planen får premiere til august 2019.

P2 Prisen som 'Årets Ildsjæl' skal sætte fokus på dem der tager initiativ og fornyer i Danmarks klassiske musikliv. Og det kan man gøre på mange måder.

Siden den første gang blev uddelt i 2013 har den blandt andet belønnet musikpædagogisk arbejde, udviklingen af en orkesterefterskole og hospitalskoncerter. Og senest altså Lars Ole Mathiasens indsats i Esbjerg.

Nu kan du være med til at bestemme, hvem der skal have prisen i 2019. Læs mere om hvordan i faktaboksen her på siden.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter