Operakompagnier: Undergrunden er et aktivt egnsteater med opera for alle aldre

Egnsteatret Undergrunden står for opera for både børn og voksne, og for koncerter og musikforestillinger i flere genrer.

  • Puccini - Gianni Schicchi: Fra venstre: Teit Kanstrup, Thomas Peter Koppel, Joachim Knop, Stefen Bruun, Jens Søndergaard, Simone Rønn (Foto: Rikke Juellund)
  • Puccini - Gianni Schicchi: August Søndergaard (Foto: Rikke Juellund)
  • Modest Moussorgskij – Boris Godunov: Per Bach Nissen & August Søndergaard (Foto: Roberto Fortuna)
  • Puccini - Tosca: Isabel Piganiol & Jens Søndergaard (Foto: Roberto Fortuna)
  • (Foto: Charlotte Hjørringgaard Larsen & Jakob Skov Søndergaard)
1 / 5

Gennem de seneste år har scenen i Kulturhuset Galaksen blandt andet budt på Puccinis ”Tosca” i kammeroperaversion, børneopera, liedkoncerter og en eftermiddag med kagebord, danske sange og operahits.

Flere af forestillinger er produceret i samarbejde med andre operascener, og Undergrunden har også lagt hus til forestillinger af børneopera-specialister som Musikteater SaltoMortale og Musikteatret SAUM.

Koncerter udefra, for eksempel med Den Jyske Operas kor, er også en del af livet på teatret, Forestillingen der kan vindes billetter til er dog en fuldblods opera med både kærlighed, konflikter og sangbar smerte: Mussorgskijs ”Boris Godunov”, der på Egnsteatret Undergrunden synges på dansk.

Egnsteatret Undergrunden eksisterede i mange år under navnet Musikteatret Undergrunden. Teatret var dengang ledet af Niels og Kaja Pihl – og havde gennem årene talrige operaforestillinger for børn og unge på programmet.

Nu hedder teaterlederen Anders Ahnfelt-Rønne: Pianist, skuespiller, og en erfaren instruktør udi ikke mindst kammeropera. Og han bruger det hele i Værløse.FacebookHjemmeside

FacebookTwitter