Kom med din kandidat: Hvem skal vinde prisen som Årets Ildsjæl 2018?

P2 Prisen for Årets Ildsjæl 2018 skal uddeles til januar. Nu kan du pege på, hvilken klassisk drivkraft i Danmark, der bør modtage prisen.

I februar blev Lisbeth Sagen Årets Ildsjæl 2017 for sit arbejde med at spille musik for syge børn og voksne på landets hospitaler.

- Jeg har set gennem de sidste ni år, hvad det er musikken kan. Det går jo lige i blodet på mig også. Det kan meget mere end vi overhovedet aner, sagde en rørt Lisbeth Sagen, da hun modtog hæderen i Musikhuset i Aarhus.

Nu kan du være med til at bestemme hvem der skal have prisen, når den igen bliver uddelt ved P2 Pris-koncerten fredag d. 19. januar 2018.

Sådan vælges Årets Ildsjæl

P2s lyttere og brugerne på dr.dk/klassisk kan indstille og motivere kandidater til P2 Prisen Årets Ildsjæl fra lørdag d. 2. december 2017 til lørdag d. 6. januar 2018.

De tre finalister offentliggøres fredag d. 12. januar.

Årets Ildsjæl 2018 vælges af P2 Prisens fagjury.

Du indstiller din kandidat ved at skrive i kommentarfeltet nedenfor – men læs lige alle detaljerne først.

Nominer din favorit inden juryen vælger

Prisen skal sætte fokus på dem, der tager initiativ og fornyer i Danmarks klassiske musikliv. Og det kan man gøre på mange måder.

Siden prisen første gang blev uddelt i 2013, har den belønnet pædagogisk arbejde med musik, udviklingen af en orkesterefterskole, arbejdet med musikskole og orkester på tværs af folkeslag – og altså senest Lisbeth Sagens store arbejde med hospitalskoncerter og musikbesøg i hospitals-hverdagen på stuerne.

Selve prisen bliver overrakt ved P2 Pris-koncerten fredag d. 19. januar 2018, og hvem der skal modtage prisen, bliver endeligt besluttet af en fagjury, der i første omgang udpeger tre finalister.

Men før vi når dertil skal du være med til at bestemme: Fortæl os, hvem du synes fortjener titlen som Årets Ildsjæl 2018.

Modtageren af Årets Ildsjæl 2018 kan være en person der:

  • Har gjort noget særligt for og i dansk musikliv i det sidste år og/eller tidligere
  • Er et visionært musiklivsmenneske
  • Har et særligt ”drive”
  • Inspirerer andre
  • Gør en forskel
  • Arbejder lokalt eller på landsplan

Du kan indstille dit bud på Årets Ildsjæl i kommentarfeltet herunder til og med lørdag den 6. januar 2018. Men husk at skrive både:

  • Dit eget navn
  • Din egen mailadresse
  • Navn på den, du indstiller – og en motivation for, hvorfor vedkommende fortjener at modtage prisen.

P2 LIVElige nu
Grammofon

- med Iben H. Mogensen. Ikke så meget snak ... www.dr.dk/p2 (Genudsendelse fra forrige tirsdag).