Kom med din kandidat: Hvem skal vinde prisen som Årets Ildsjæl 2018?

P2 Prisen for Årets Ildsjæl 2018 skal uddeles til januar. Nu kan du pege på, hvilken klassisk drivkraft i Danmark, der bør modtage prisen.

OBS: De tre nominerede til Årets Ildsjæl 2018 er fundet og offentliggjort.

I februar blev Lisbeth Sagen Årets Ildsjæl 2017 for sit arbejde med at spille musik for syge børn og voksne på landets hospitaler.

- Jeg har set gennem de sidste ni år, hvad det er musikken kan. Det går jo lige i blodet på mig også. Det kan meget mere end vi overhovedet aner, sagde en rørt Lisbeth Sagen, da hun modtog hæderen i Musikhuset i Aarhus.

Nu kan du være med til at bestemme hvem der skal have prisen, når den igen bliver uddelt ved P2 Pris-koncerten fredag d. 19. januar 2018.

De nominerede til Årets Ildsjæl 2018

De tre nominerede til Årets Ildsjæl 2018 er nu fundet.

Mette Østergaard
Mezzosopranen Mette Østergaard har sat sit præg på Silkeborg. Hun er korleder, optræder selv, og er initiativtager til festivalen Silkeborg Classic.
Med OperaVoce har hun sørget for at sætte sjældent hørte værker op, for eksempel Stravinskijs ”Ødipus Rex” og Poulencs ”La Voix Humaine”, og lige nu er hun i gang med at planlægge 11 fredage med Opera på Torvet i 2018: Det inkluderer intet mindre end 550 mennesker: Professionelle sangere, lokale kor, børnekor og dansere.

Lars Ole Mathiasen
Operachefen og dirigenten Lars Ole Mathiasen er manden bag Den Ny Operas 2017-succes med Wagners Valkyrien. På sigt skal hele Nibelungens Ring gå over scenen i Esbjerg – for anden gang i løbet af de sidste 20 år.
Som operachef er Lars Ole Mathiasen i øvrigt ikke kun at finde på kontoret eller foran orkestret. Han har også både udtænkt en ny Bayreuth-inspireret orkestergrav, og været med til at bygge den selv.

Henrik Skærbæk Jespersen
Henrik Skærbæk Jespersen er domorganist i Haderslev, og grundlagde Haderslev Drengekor i 2008. Siden da er sanglivet i Haderslev kun vokset, og i dag er han også kunstnerisk leder for den ambitiøse korskole Haderslev Sangakademi. Udover at arrangere sommerkoncerter i kirken, sidde ved orglet selv og dirigere drengekoret i ind- og udland, er det også vigtigt for ham at give orgelspillet videre til nye generationer gennem det seneste projekt: Orgeldrengene i Haderslev.

Frem mod priskoncerten vil alle tre blive portrætteret i på www.dr.dk/klassisk

Du indstiller din kandidat ved at skrive i kommentarfeltet nedenfor – men læs lige alle detaljerne først.

Nominer din favorit inden juryen vælger

Prisen skal sætte fokus på dem, der tager initiativ og fornyer i Danmarks klassiske musikliv. Og det kan man gøre på mange måder.

Siden prisen første gang blev uddelt i 2013, har den belønnet pædagogisk arbejde med musik, udviklingen af en orkesterefterskole, arbejdet med musikskole og orkester på tværs af folkeslag – og altså senest Lisbeth Sagens store arbejde med hospitalskoncerter og musikbesøg i hospitals-hverdagen på stuerne.

Selve prisen bliver overrakt ved P2 Pris-koncerten fredag d. 19. januar 2018, og hvem der skal modtage prisen, bliver endeligt besluttet af en fagjury, der i første omgang udpeger tre finalister.

Men før vi når dertil skal du være med til at bestemme: Fortæl os, hvem du synes fortjener titlen som Årets Ildsjæl 2018.

Modtageren af Årets Ildsjæl 2018 kan være en person der:

  • Har gjort noget særligt for og i dansk musikliv i det sidste år og/eller tidligere
  • Er et visionært musiklivsmenneske
  • Har et særligt ”drive”
  • Inspirerer andre
  • Gør en forskel
  • Arbejder lokalt eller på landsplan

Du kan indstille dit bud på Årets Ildsjæl i kommentarfeltet herunder til og med lørdag den 6. januar 2018. Men husk at skrive både:

  • Dit eget navn
  • Din egen mailadresse
  • Navn på den, du indstiller – og en motivation for, hvorfor vedkommende fortjener at modtage prisen.

P2 LIVElige nu
P2 Klassisk

Musik uden stop. Find playlisten på nettet. www.dr.dk/playlister/p2