Kulturministeren giver pris til Årets Ildsjæl - men hvem skal modtage den?

Nu kan du indstille den person, der har gjort sig fortjent til P2 Prisen for Årets Ildsjæl 2017.

Kulturminister Mette Bock (LA) overrækker prisen for Årets Ildsjæl indenfor klassisk musik. Du har frem til og med den 21. januar til at komme med dit bud på, hvem de skal modtage prisen. Brug kommentarfeltet nederst på denne side. (Foto: ASGER LADEFOGED © Berlingske)

Når prisen for Årets Ildsjæl 2017 uddeles til P2 Prisens koncert den 3. februar, er det kulturminister Mette Bock, der overrækker den.

Men modtageren er ikke fundet - og du kan stadig nå at indstille din kandidat.

Sidste år var det Gabriella Meinert-Medici, der modtog prisen for sit store arbejde i projektet Genklange, der arrangerer koncerter for børn og arbejder med at få den klassiske musik ud i udsatte boligområder.

Nu skal prisen for Årets Ildsjæl uddeles igen. Du indstiller din kandidat ved at skrive i kommentarfeltet nedenfor – men læs lige alle detaljerne først.

Fagjury vælger den endelige vinder

Prisen skal sætte fokus på dem, der tager initiativ og fornyer i Danmarks klassiske musikliv. Og det kan man gøre på mange måder.

Siden prisen første gang blev uddelt i 2013 har den belønnet arbejde med musikskole og orkester på tværs af folkeslag, en orkesterefterskole, pædagogisk arbejde med musik – og altså Gabriella Meinert-Medicis arbejde med klassisk musik for børn.

Hvem der skal modtage prisen bliver endeligt besluttet af en fagjury, der i første omgang udpeger tre finalister den 27. januar. Selve prisen bliver overrakt ved P2 Pris-koncerten d. 3. februar 2017.

Modtageren af Årets Ildsjæl 2017 kan være en person der:

  • har gjort noget særligt for og i dansk musikliv i det sidste år og/eller tidligere

  • er et visionært musiklivsmenneske

  • har et særligt ”drive”

  • inspirerer andre

  • gør en forskel

  • arbejder lokalt eller på landsplan

Du kan indstille dit bud på Årets Ildsjæl i kommentarfeltet herunder til og med lørdag den 21. januar 2017. Men husk at skrive både:

  • Dit eget navn

  • Din egen mailadresse

  • Navn på den, du indstiller – og en motivation for, hvorfor vedkommende fortjener at modtage prisen som Årets Ildsjæl 2017.

Facebook
Twitter